În judeţul Suceava se circulă în condiţii de iarnăLocal

În judeţul Suceava se circulă în condiţii de iarnă

       Accesări: 91

Actualizare ora 20.00: 

În jurul orei 18:35, pe raza localitatii Bunești (DN 2 KM 422+500), șoferul unui TIR, pentru a evita o coliziune cu un autoturism aflat în depășire, a ieșit în afara părții carosabile. Drumul era umed cu zăpadă frământata 1-2 cm. Nu au fost victime. Circulatia se desfășoară normal, autovehicolul fiind poziționat pe breteaua de iesire de pe un drum comunal.

Actualizare ora 14.00:

În jurul orei 12, pe DN 2E  (KM 8+500), în apropierea localităţii Sasca, a avut loc un eveniment rutier în care două autoturisme s-au tamponat frontal. Partea carosabilă era umedă cu porţiuni de zăpadă viscolită. Circulaţia s-a desfăşurat îngreunat pe 1/2 din cale. La faţa locului au fost prezenţi poliţişti şi lucrători de la drumuri naţionale.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Până la ora 14.30, SDN Suceava a acţionat cu 31 autoutilaje şi a răspândit 236 tone material antiderapant pe DN15C, DN17, DN17A, DN2, DN29, DN29A, DN2E, DN2H, DN2K, iar în zona de munte, SDN C-lung Moldovenesc a acţionat cu 17 autoutilaje fiind răspândite 124,5 tone material antiderapant pe DN17, DN17A, DN17B, DN18, DN2E. 

Pe raza întregului judeţ se înregistrează precipitaţii sub formă de ninsoare. Poliţiştii acţionează pentru fluidizarea traficului dar şi pentru identificarea celor care circulă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără anvelope de iarnă.

Legislaţia rutieră în vigoare prevede că pentru deplasarea autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei este obligatorie folosirea anvelopelor de iarnă.

Poliţiştii atrag atenţia participanţilor la trafic să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri:

 Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

               Le recomandăm celor aflaţi la volan să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când circulă în coloană sau vizibilitatea este redusă.

               Informaţi-vă asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.

               Daţi dovadă de mult discernământ referitor la oportunitatea plecării dumneavoastră.

               Verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilul, antigelul, lichidul de parbriz şi instalaţia de încălzire.

               Verificaţi dacă dispozitivele de iluminare şi semnalizare, ştergătoarele de parbriz şi instalaţiile de climatizare funcţionează corespunzător. Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare.

               Asiguraţi-vă rezerve de combustibil, apă, hrană, haine groase, pături, medicamente, un telefon mobil pe care să-l folosiţi în caz de urgenţă sau de deszăpeziri, apelând cu mult calm numărul de urgenţă 112, precum şi un încărcător/baterie de rezervă.

ȘTIRI