În județul Suceava au fost confirmate 14 cazuri de gripă. Trei persoane au murit în ultima săptămânăActualitate

În județul Suceava au fost confirmate 14 cazuri de gripă. Trei persoane au murit în ultima săptămână

       Accesări: 498

De la începutul sezonului de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute, a gripei și a infectțiilor respiratorii acute severe (SARI), și până la data de 18 februarie 2018, în România au fost confirmate cu laboratorul 781 cazuri de gripă.

Informația apare în raportul săptămânal al Centrului Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, dat publicității în cursul zilei de joi, 22 februarie.

În județul Suceava au fost confirmate cu laboratorul un număr de 14 cazuri de gripă. Trei persoane și-au pierdut deja viața.

Din nefericire, numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 50, ultimele 2 decese au fost confirmate în seara zilei de joi. Este vorba despre doi bărbați – unul de 71 de ani din București și unul de 42 de ani din județul Giurgiu.

În zona Fălticeni, au existat suspiciuni de gripă în cazul a 10 pacienți, cu vârste între 2 și 15 ani. La nivel de județ au fost 27 de cazuri care prezentau afecțiuni clinice compatibile cu gripa.

La nivelul județului Suceava, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (infecții acute respiratorii și pneumonii) a fost de 3813 (în Fălticeni 359 de cazuri).

ȘTIRI