Autoritățile sucevene sunt pregătite să intervină la apariția unor fenomene meteo periculoase în sezonul de iarnăActualitate

Autoritățile sucevene sunt pregătite să intervină la apariția unor fenomene meteo periculoase în sezonul de iarnă

       Accesări: 604

În urma avertizărilor meteo emise de Administrația Națională de Meteorologie, în data de 1 decembrie, începând cu ora 17:00, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a fost activat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, cu reprezentanţi ai pompierilor militari suceveni, Instituţiei Prefectului, Poliţiei şi Jandarmeriei.

După cum a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt. adj. Alin Găleată, la nivelul inspectoratului pentru situații de urgență s-au pregătit tehnica și mijloacele de intervenţie la nivelul fiecărei subunităţi din judeţ.

Prin Dispeceratul comun ISU-SAJ, au fost informaţi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi toate primăriile din judeţ cu privire la atenţionările emise, urmând ca preşedinţii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă să asigure permanenţa la nivelul fiecărei unităţi admnistrativ teritoriale.

De asemenea, echipaje ale polițiștilor, jandarmilor și ale pompierilor militari suceveni au monitorizat starea de practicabilitate a drumurilor din județ și condițiile meteo, iar 30 de utilaje de la drumuri naționale au executat misiuni pentru prevenirea, limitarea și înlăturarea efectelor produse în urma manifestării fenomenelor meteo periculoase.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

“Până la ora transmiterii prezentului comunicat, nu s-au înregistrat probleme deosebite. Echipajele structurilor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă rămân mobilizate în teren în sprijinul populației, până la finalizarea perioadei de valabilitate a avertizărilor meteo”, se arată în comunicatul ISU Suceava.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică Cod Galben, pentru judeţul Suceava, valabilă în perioada 1 decembrie, ora 17:00 – 2 decembrie, ora 8:00. Au fost vizate ninsori însemnate cantitativ și viscolite.

O altă avertizare meteorologică Cod Galben a fost emisă pentru intervalul 2 decembrie, ora 8:00 –  3 decembrie, ora 2:00. Aceasta a vizat fenomene precum intensificări ale vântului, pe arii restrânse polei, ninsori însemnate cantitativ și viscolite.

De asemenea, s-a emis o avertizare meteorologică Cod Portocaliu, care a fost valabilă astăzi, 2 decembrie, până la ora 10:00, când a intrat în vigoare o avertizare Cod Galben, până la ora 16:00. Aceste avertizări au vizat vânt la peste 1.700 de metri, ce poate depăși 90 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea.

ȘTIRI