În comuna Fântâna Mare vor demara lucrările la primul Centru Medical de Permanență din zona FălticeniExclusiv

În comuna Fântâna Mare vor demara lucrările la primul Centru Medical de Permanență din zona Fălticeni

       Accesări: 282

Sistemul de sănătate din România este deficitar. Stăm prost nu doar la infrastructură, ci și la capitolul personal. Lucrurile ar putea să se schimbe în bine, după ce salariile medicilor au crescut, iar proiectele pentru înființarea unor noi structuri medicale încep să prindă contur.

Un astfel de proiect este implementat în Comuna Fântâna Mare unde va funcționa primul centru medical de permanență din zona Fălticeni.

Primarul Vasile Mucilenița a semnat pe 2 august 2018 contractul pentru execuția lucrărilor la acest obiectiv cu reprezentanții firmei sucevene Aldalde din Dumbrăveni.

Investițiile se ridică la 450.000 de euro, sumă destinată construcției unității. Alte 100.000 de euro vor fi alocate pentru dotările cu aparatură medicală.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Proiectul, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, este o noutate pentru zona Fălticeni unde, unde regăsesc trei centre medicale, cel de la Vadu Moldovei, care aparține de spitalul municipal, cel de la Mălini, centru medical-social susținut financiar de Primăria Mălini, și cel de la Dolhasca, ridicat prin truda unui preot, centru social-creștin-medical ce aparține Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Centru medical de permanență va funcționa în același regim ca un CPU (Centru Primiri Urgențe) sau UPU (Unitate Primiri Urgențe).

Aici vor fi primite urgențele din zona arondată care constituie cazuri medicale ușoare, cele grave urmând să fie direcționate către Spitalul Municipal Fălticeni.

Personalul va fi format la început din 5 medici care, prin rotație, vor asigura gărzile zilnice.

Centrul Medical de Permanență de la Fântâna Mare va funcționa 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Unitatea va fi dotată cu ecograf color Doppler 4D, masă de ginecologie, cardiograf, instrumentar și aparatură specifică medicinei de urgență.

Centrul va fi dotat cu echipamente pentru sterilizarea ustensilelor și o cameră pentru depozitarea medicamentelor.

La parterul clăirii vor funcționa două cabinete medicale cu spații generoase pentru consultația pacienților, iar la etaj un cabinet de stomatologie cu dotări moderne

Lucrările de construcție vor începe săptămâna viitoare. Proiectul trebuie finalizat în anul 2020, după care urmează dotările cu tehnologie medicală în valoare de 100.000 de euro, finanțare asigurată prin PNDL.

Primarul Vasile Mucilenița susține că un astfel de centru medical este oportun și util pentru comună, un pas înainte pentru dezvoltarea comunității care are nevoie de servicii de sănătate cât mai bune.

ȘTIRI