În cadrul programului “Școala altfel” elevii vizitează Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi din FălticeniLocal

În cadrul programului “Școala altfel” elevii vizitează Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi din Fălticeni

       Accesări: 286

În această săptămână, intervalul 22-24 mai, grupuri de elevi vizitează sediul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni.

Vizitele au loc în contextul programului “Şcoala altfel: să ştii mai multe, să fii mai bun!”, iniţiat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. În acest sens au fost încheiate protocoale de colaborare între SMSJ Fălticeni și școlile fălticenene.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, lt. col Cristian Ipate, cadrele didactice și elevii vizionează filmele de prezentare instituţională a Jandarmeriei Române şi a şcolii din Fălticeni, și au acces la spaţiile de cazare şi de învăţământ.

Întrucât elevii jandarmi desfășoară cursuri în această perioadă, elevii pot observa diversele activități didactice, în special pe cele cu caracter practic-aplicativ desfășurate (activități sportive, antrenamente cu armamentul din dotare, tehnici și procedee de intervenție profesională).

Cu acest prilej, liceenii interesați să urmeze o carieră în Jandarmeria Română pot afla oferta educaţională a şcolii militare de la Fălticeni.

ȘTIRI