În 2014, căruţaşii au fost implicaţi în 56 de evenimente rutiereActualitate

În 2014, căruţaşii au fost implicaţi în 56 de evenimente rutiere

       Accesări: 59

În perioada 1 ianuarie – 15 septembrie 2014, la nivelul judeţului Suceava au avut loc 56 de accidente rutiere cu implicarea conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală. În urma acestor accidente au decedat 6 persoane. De asemenea, 15 persoane au fost rănite grav şi alte 46 de persoane au suferit leziuni uşoare.

În acest context, IPJ Suceava şi Romania Children Humanitarian Foundation continuă proiectul „Safety Roads”, un proiect de prevenire a evenimentelor rutiere cu implicarea conducătorilor de atelaje hipo. Partenerul a obţinut o nouă finanţare pentru realizarea de plăcuţe reflectorizante care sunt montate pe căruţe. Un număr de 50 de plăcuţe au fost montate în cadrul unei acţiuni, în această săptămână.

          „Astfel de acţiuni vor continua, mai ales având în vedere că pe perioada sezonului de toamnă care coincide cu recoltarea culturilor agricole, traficul atelajelor hipo înregistrează valori crescute, iar riscul de producere a evenimentelor rutiere este unul sporit”,se arată într-un comunicat de presă al IPJ Suceava.

 

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI