Implementarea învăţământului profesional dual în consultare publică la SuceavaEducație

Implementarea învăţământului profesional dual în consultare publică la Suceava

       Accesări: 137

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice derulează în această săptămână, 16-20 februarie, la nivelul inspectoratelor şcolare judeţene, o campanie de consultare publică a metodologiei de organizare şi funcţionare a învăţământului profesional în sistem dual.

Această formă de învăţământ a fost reglementată la sfârşitul anului trecut, prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului (OUG) nr. 94/2014 şi se se organizează pentru absolvenţii învăţământului obligatoriu (clasa a X-a).

Organizarea învăţământului profesional dual se va face, din anul şcolar 2015-2016, la cererea agenţilor economici, pe baza unui contract de muncă, încheiat între firmă şi elev.

În judeţul Suceava, consultarea va avea loc joi, 19 februarie 2015, la Colegiul Tehnic „Petru Musat”, cu ocazia şedintei lărgite a Comitetului Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social pentru Formarea Profesională.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La consultare sunt invitaţi agenţi economici reprezentativi din judet.

Învăţământul dual este o formă de organizare a învăţământului profesional, care se desfăşoară pe bază de contract de muncă şi combină pregătirea profesională ce se organizează de un operator economic, cu pregătirea organizată în cadrul unei unităţi de învăţământ.

Responsabilitatea privind organizarea şi funcţionarea este partajată între operatorul economic şi unitatea de învăţământ

La nivel local, în Fălticeni, conducerea Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” ne-a precizat că învăţământului profesional dual ar fi un câştig atât pentru elevi, pentru şcoală, cât şi pentru agenţii economici, dar implementarea ţine de găsirea acelor agenţi economici interesaţi să se implice alături de şcoală.

ȘTIRI