Imagini în premieră cu noua Maternitate: Va fi prima unitate medicală din Fălticeni la standarde europeneExclusiv

Imagini în premieră cu noua Maternitate: Va fi prima unitate medicală din Fălticeni la standarde europene

       Accesări: 7031

Noua maternitate din Fălticeni este la un pas de deschidere. Unitatea medicală are toate avizele de funcționare și urmează să devină operațională cât mai curând. Pregătirile pentru inaugurare se apropie de sfârșit.

Lucrările de modernizare s-au încheiat în urmă cu aproape trei săptămâni. Zilele acestea se lucrează la despachetarea și aranjarea noului mobilier medical.

Jurnaliștii cotidianului Cronica de Fălticeni au făcut prima vizită în noua Maternitate și vă pot oferi primele impresii și imagini din saloane și sala de operație.

Condiții și dotări ultramoderne

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Mămicile și copiii vor avea condiții hoteliere deosebite, regăsite doar în spitalele din mediul privat.

Totul este conceput să respecte exigențele medicale actuale, privitoare de sănătate, confort, siguranță, intervenție, dar și cele privind situații de urgență. Unitatea este doată cu circuite cu fluide medicale și sisteme moderne pentru protecție la incendiu.

Tâmplăria și glafurile sunt realizate din materiale plastice care nu ard în caz de incendiu.

În mod cert, noua Maternitate va fi prima unitate medicală din Fălticeni la standarde europene.

Ambient plăcut și cu gust

Pereții sunt îmbrăcați în material PVC de culoare albă, combinat cu verde și galben în camerele de la parter și albastru și verde în camerele de la etajul I.

Sala de operație este distinctă. Pereții și podeaua sunt acoperite într-un verde închis. Culorile au fost alese pentru a crea confort optic, susțin reprezentanții Spitalului Municipal Fălticeni.

Băile sunt ventilate și dispun de instalații termice și electrice de ultimă generație.

Holurile dispun de sisteme antiincendiu ultramoderne care sunt amplasate în tavan, hidranți și bare de susținere realizate din crom.

Saloane din sticlă

La fel ca și în marile centre medicale, în maternitatea din Fălticeni vor exista saloane de sticlă.

Cu dimensiuni ceva mai reduse, acestea vor găzdui doar două paturi. Saloanele vitrate sunt lipite de saloanele mari care vor avea până la 6 paturi.

În saloane, medicii vor intra doar cu ajutorul unor cartele magnetice.

Noua materninate va avea 40 de paturi.

Aparatură și echipamente noi

În noua Maternitate totul va fi nou. Paturile sunt achiziționte dion Austria, prin fonduri de la bugetul local, de la unul din cei mai renumiți producători din Europa.

Și în ceea ce privește tehnica medicală, conducerea spitalului nu a făcut rabat de la noua tehnologia. Masa de operație, ustensilele și alte aparate sunt de ultimă generație și vor fi utilizate pentru prima dată aici.

Un ecograf 4D și alte dispozitive medicale moderne vor fi aduse din actuala Maternitate.

Apatura electrocasnică și electronică este și ea nouă.

Inaugurarea se va face după Paști

Noua Maternitate din Fîălticeni se va transfera de pe strada Sucevei pe Ion Creangă în sediul fostei Școli Generale nr.5.

Lucrările de modernizare, la interiorul clădirii au fost realizate de firma locală Tehncon. Clădirea beneficiază de un nou acoperiș și trei centrale termice pe gaz, de fabricație germană, pentru asigurarea confortului termic.

Plănuită pentru sfârșitul lunii februarie, deschiderea maternității s-a amânat cu câteva săptămâni, unele sisteme din dotare urmând să ajungă de la București în următoarele zile. După cum sugerează conducerea spitalului, inaugurarea va fi făcută după Paști.

Unitatea medicală dispune de 80 de cadre sanitare. Medicii, asistentele și infirmierele lucrează momentan în cea mai veche maternitate existentă în România.

Condițiile se vor schimba radical odată cu deschiderea maternității din Fălticeni, care ridică standardele din toate punctele de vedere.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI