Ieșeni cercetați pentru braconaj piscicol pe un iaz din ForăștiRural

Ieșeni cercetați pentru braconaj piscicol pe un iaz din Forăști

       Accesări: 924

O barcă pneumatică, plase de pescuit şi aproape 120 kg de peşte au fost confiscate de polițiștii Secției Rurale Vadu Moldovei.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01.00, polițiștii au fost sesizați, prin numărul de urgență 112, că mai multe persoane se află pe un iaz din comuna Forăști, la braconat de pește.

În jurul orei 00.30, paznicul iazului a observat mai multe persoane în zonă, motiv pentru care l-a anunțat telefonic pe administratorul iazului, care a sesizat poliția.

Polițiști deplasați la fața locului au identificat o barcă pneumatică în care se aflau două persoane. Acestea au fost somate să se îndrepte cu barca spre mal. În barcă se aflau doi bărbați, de 26 de ani și respectiv de 34 de ani, ambii din județul Iași.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În urma verificărilor, în zona mediană a iazului, a fost identificată o plasă de pescuit (setcă), în care era prinsă cantitatea de 119,5 kg pește din diverse specii, în valoare de circa 5.000 lei, care a fost predată proprietarului iazului.

Uneltele folosite la braconat au fost ridicate de polițiști în vederea confiscării.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de „producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”, ce va fi soluționat procedural.

ȘTIRI