Ieșean depistat conducând cu 115 kilometri pe oră în Vadu Moldovei. Peste 650 de șoferi testați cu aparatul etilotestRural

Ieșean depistat conducând cu 115 kilometri pe oră în Vadu Moldovei. Peste 650 de șoferi testați cu aparatul etilotest

       Accesări: 1359

Un tânăr din județul Iași, în vârstă de 25 de ani, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, în localitatea Vadu Moldovei, cu viteza de 115 km/h.

S-a întâmplat la sfârșitul săptămânii trecute. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional și i s-a reținut permisul de conducere în vederea suspendării, ne-a informat Compartimentul de Relații Publice al IPJ Suceava.

Pe această secțiune de drum se produc frecvent evenimente rutiere, cu urmări tragice.

De vineri până duminică, 14-16 septembrie 2018, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile rutiere din cadrul I.P.J. Suceava au organizat acțiuni tematice pe raza județului pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive.

În intervalul menționat, polițiștii au constatat o infracţiune şi au aplicat 546 sancţiuni contravenționale, în valoare de 261.287 lei.

Un număr de 43 de conducători auto au rămas fără permisele de conducere. De asemenea, au retras 20 certificate de înmatriculare.

Peste 650 de șoferi testați cu aparatul etilotest

În aceeași perioadă s-a derulat și o acţiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice.

Au fost testaţi cu aparatul etilotest 653 conducători auto, fiind constatate 8 infracţiuni şi aplicate 161 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 65.235 lei. S-au mai reţinut 15 permise de conducere şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

ȘTIRI