Iarna se instalează în județul SuceavaActualitate

Iarna se instalează în județul Suceava

       Accesări: 6598

Actualizare:

În cursul zilei s-au înregistrat căderi de arbori pe carosabil în localitățile Iacobeni, Colacu, Pojorâta, Crucea, Cârlibaba, Paltin, Câmpulung Moldovenesc, zona Izvorul Alb. 
ISU Suceava a intervenit în localitățile Iacobeni, Pojorâta, Crucea și Paltin. În celelalte locații, au intervenit serviciile voluntare pentru situații de urgență și lucrătorii ocoalelor silvice. 
Începând cu ora 14.05 DJ175 A și B, Transrarău, este închis ca măsură preventivă dispusă de autorități.

În această dimineață, la ora 10.00 a intrat în vigoare avertizarea meteorologică privind vremea severă care se va manifeta pe întreg teritoriul României, până în seara zilei de luni, 30 octombrie.

Înainte de avertizarea generală, dimineață meteorologii au emis un Cod Galben de vreme severă imediată în județele Bacău, Neamț și Suceava (începând cu ora 6.00). În zona montană a acestor județe, la peste 1500 de metri, vântul a prezentat intensificări care au atins la rafală 80…90 km/oră.

În următoarele ore, valorile termice vor scădea în toată țara, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece.

În regiunile din vestul, centrul și nordul țării pe arii extinse vor fi ploi moderate cantitativ, iar din noaptea de duminică spre luni (29/30 octombrie) în Maramureș, Transilvania și zona deluroasă a Crișanei și a Moldovei se vor semnala precipitații mixte.

Duminică au căzut primii fulgi de zăpadă în județul Suceava, situație semnalată atât în zona Mălini cât și de la Câmpulung sau Vatra Dornei, pe drumul care leagă Moldova de Ardeal.

Poliția Rutieră Suceava le-a reamintit conducătorilor auto că legislația în vigoare nu condiţionează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de starea părţii carosabile. Autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Când partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, polițiștii vă recomandă să circulaţi cu o viteză care să vă permită să opriți în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

 

ȘTIRI