Iarna s-a întors în mai. Ninge în pasul Pasul TihuţaActualitate

Iarna s-a întors în mai. Ninge în pasul Pasul Tihuţa

       Accesări: 765

Peisaj de iarnă pe timp de primăvară în județul Suceava. Răcirea bruscă a vremii readuce zăpada în Pasul Tihuţa unde, de marți dimineața, a început să ningă slab. Termometrele indică zero grade, iar un strat fin de nea s-a depus în zona de pădure și munte.

Șoferii care trec prin pasul Tihuța au parte de un peisaj rareori întâlnit în această perioadă, când temperaturile ating, în medie, 25 de grade Celsius.

În zonă s-a intervenit, încă de azi noapte, cu utilaje de deszăpezire şi material antiderapant.

Până la ora 23.00 mai multe județe din nordul țării, inclusiv Suceava, se află cod galben. Vor fi cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică, precipitații predominant sub formă de ninsoare la munte.

Circulaţia pe DN 17, drumul ce leagă Moldova de Transilvania considerat principala cale de legătură dintre Transilvania şi Moldova, se desfăşoară în condiţii de carosabil umed.

În intervalul menționat. în cea mai mare parte a Moldovei vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Vremea va fi deosebit de rece pentru această dată în toată țara.

Aversele vor mai fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat de grindină. În zonele montane, iar trecător și în Transilvania și Subcarpații Moldovei, precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.

La altitudini de peste 1.500 m vântul va avea intensificări de peste 70…80 km/h spulberând zăpada.

Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu rafale cuprinse în general între 55 și 65 km/h.

ȘTIRI