Iarna s-a instalat la FălticeniActualitate

Iarna s-a instalat la Fălticeni

       Accesări: 147

La final de noiembrie începe iarna adevărată. Un strat pufos de zăpadă s-a așternut de ieri seară în Fălticeni, dar și în celelalte localități ale județului Suceava. Primii fulgi au căzut la orele amiezii, după care ninsoarea s-a întețit.

Peisajul urban îmbracă haine albe cu trei zile înaintea debului iernii calendaristice. Vremea s-a răcit ușor, iar în zilele următoare sunt anunțate alte căderi de zăpadă.

Moldova este sub cod galben și portocaliu de ninsori, iar pe unele șosele se circulă în condiții de iarnă.

Pe drumurile publice din municipiul Fălticeni traficul auto s-a desfășurat ieri seară și azi noapte fără probleme.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Poliția Rutieră solicită șoferilor să conducă prudent și să își echipeze autoturismele cu anvelope de iarnă.

Autorităţile ne recomandă ca, atunci când plecăm la drum, să avem cauciucuri de iarnă în stare bună, să avem rezervorul plin şi să ne asigurăm că nu sunt probleme la sistemul de încălzire al autoturismului.

Odată cu prima zăpadă a fost activat comandamentul de iarnă din cadrul Primăria Fălticeni, străzile fiind monitorizate permanent de echipajele Poliției Locale. Administrația locală a luat măsuri din timp și a instalat cutii cu material antiderapant la intersecțiile principalelor artere.

De stratul proaspăt de zăpadă și de primii fulgi de nea se bucură cel mai mult copiii, mai ales că începând de joi elevii intră într-o minivacanță de patru zile.

La această oră nu sunt semnalate probleme deosebite în trafic.

Circulația se desfășoară normal spre Suceava, Gura Humorului, Roman și Dolhasca.

Potrivit specialiștilor de la ANM, în regiunile nordice vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări temporare.

ȘTIRI