Iarna s-a instalat la Fălticeni cu ninsoare abundentă și viscolActualitate

Iarna s-a instalat la Fălticeni cu ninsoare abundentă și viscol

       Accesări: 6215

Estimările meteorologilor s-au adeverit. Iarna și-a făcut apariția în nordul Moldovei mai devreme cu trei săptămâni. Începând de azi dimineață, de la ora 6, ninge abundent în Fălticeni dar și în comunele limitrofe.

Un strat pufos de zăpadă, de câțiva centimetri s-a așternut în doar câteva zeci de minute. Ninsorile abundente vin după ploi la fel de abundente care au căzut azi-noapte.

Pe drumurile publice din municipiu se circulă fără probleme. Poliția Rutieră solicită șoferilor să conducă prudent și să își echipeze autoturismele cu anvelope de iarnă.

Comandamentul de iarnă din cadrul Primăria Fălticeni a fost activat, străzile fiind monitorizate permanent. Pe drumuri se împrăștie material antiderapant. La această oră nu sunt semnalate probleme deosebite în trafic.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Potrivit ANM, în regiunile nordice şi centrale vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de peste 50…60 km/h.

În această dimineață ANM a anunțat un Cod portocaliu, valabil între orele 11.00-18.00, care vizează și județul Suceava (ninsori însemnate cantitativ şi viscolite în nordul Moldovei).

În toate zonele de munte va ninge, se va depune strat nou de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 60…70 km/h. Pe creste vântul va sufla cu 80…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

ȘTIRI