Iarnă în toată regula la FălticeniActualitate

Iarnă în toată regula la Fălticeni

       Accesări: 294

Anotimpul alb și-a făcut apariția la sfârșit de toamnă. Un strat pufos de zăpadă s-a așternut în Fălticeni, dar și în celelalte localități ale județului Suceava. Este iarnă în toată regula, deși mai sunt 11 zile până la iarna calendaristică.

Primii fulgi au căzut azi noapte, după care ninsoarea s-a întețit.

Peisajul urban îmbracă haine albe înaintea debutului iernii calendaristice.

Vremea s-a răcit ușor, iar în zilele următoare sunt anunțate alte căderi de zăpadă.

Utilajele Primăriei Fălticeni și cele ale drumarilor au ieșit la împrăștiat material antiderapant pe drumurile publice din oraș și din județ.

Moldova este sub cod galben și portocaliu de ninsori, iar pe unele șosele se circulă în condiții de iarnă.

Potrivit specialiștilor de la ANM, în regiunile nordice vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări temporare. Sunt anunțate precipitații în general moderate cantitativ.

Pe drumurile publice din municipiul Fălticeni traficul auto s-a desfășurat ieri seară și azi noapte fără probleme.

Odată cu prima zăpadă a fost activat comandamentul de iarnă din cadrul Primăria Fălticeni, străzile fiind monitorizate permanent de echipajele Poliției Locale. Administrația locală a luat măsuri din timp și a instalat cutii metalice cu material antiderapant la intersecțiile principalelor artere.

La această oră nu sunt semnalate probleme deosebite în trafic.

Circulația se desfășoară normal spre Suceava, Gura Humorului, Roman și Dolhasca.

Poliția Rutieră solicită șoferilor să conducă prudent și să își echipeze autoturismele cu anvelope de iarnă, în cazul în care nu au făcut-o.

Autoritățile recomandă ca, atunci când plecăm la drum, să avem cauciucuri de iarnă în stare bună, să avem rezervorul plin și să ne asigurăm că nu sunt probleme la sistemul de încălzire al autoturismului.

ȘTIRI