Î.P.S. Pimen va sfinți biserica Sfântul Ioan cel Nou din satul BaiaReligie

Î.P.S. Pimen va sfinți biserica Sfântul Ioan cel Nou din satul Baia

       Accesări: 1430

Un nou lăcaș de cult s-a ridicat pe meleagurile unei așezări istorice. În satul Baia, localitatea care se mândrește cu trei capodopere din epoca medievală, va fi sfințită biserica cu hramul Sfântul Ioan cel Nou. Evenimentul va avea loc duminică, 28 mai.

Slujba va oficiată de către Înalt Prea Sfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, începând cu ora 9.

Aceasta va fi prima sfințire a lăcășului ortodox, căruia îi mai lipsește doar pictura. Așa cum este tradiția în Biserica Ortodoxă Română, la astfel de evenimente creștinii au ocazia să treacă și să se închine în Sfântul Altar.

Biserica a fost ridicată prin truda preotului paroh Gabriel Ciofu, cu contribuția enoriașilor dar și altor persoane de bine care au participat la ctitorirea acestui loc de rugăciune. Lucrările de construcție au durat 14 ani.

Pictura va fi realizată în următorii ani de către preotul Ciofu care și-a dorit ca lăcașul să fie sfințit de Î.P.S Pimen. După finalizarea picturii, atât la exterior cât și la interior, biserica va fi din nou târnosită.

La evenimentul religios sunt așteptate să participe câteva mii de persoane. Cei care vor veni la sfințire vor primi, la trecerea prin altar, acatistul Sfântului Mucenic Ioan cel Nou. Au fost tipărite 2.000 de exemplare pentru a fi dăruite credincioșilor.

După sfințiere, altarul bisericii va rămâne deschis pentru închinare doar duminică.

Începând de luni se va oficia, timp de șapte zile consecutive, Sfânta Liturghie.

ȘTIRI