Hristos a Înviat!Religie

Hristos a Înviat!

Mii de credincioși au participat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Slujba Învierii oficiată în bisericile din Protopopiatul Fălticeni.

La miezul nopții, preoții le-au împărțit oamenilor Lumina Sfântă, adusă și în acest în Arhepiscopia Sucevei și Rădăuților de la Biserica Sfântului Mormânt.

„Ne bucurăm că și în acest an, cu ocazia Învierii Domnului, Sfânta Lumină a ajuns în Protopopiatul Fălticeni, și în Arhiepiscopia noastră. Sfânta Lumină a fost împărțită preoților, care au dus-o în parohiile lor, și o vor împărți credincioșilor pentru ca fiecare să se bucure de această minune deosebită care se întâmplă an de an în Biserica Sfântului Mormânt. Îl definim pe Dumnezeu ca fiind dragoste, îl definim ca fiind lumină. Lumina are un simbol deosebit și ne arată dragostea lui Dumnezeu, ne arată bunătatea lui Dumnezeu, ne arată dorința și datoria omului de a face bine. Fie ca Dumnezu să ne întărească și să ne lumineze, să ne dea pace și bucurie cu ocazia Sfintei Învieri, iar tuturor creștinilor din orașul nostru, din protopopiatul nostru, să le dăruiască Dumnezeu pace, bucurie. Hristos a Înviat tuturor!”, a declarat Părintele protoiereu Adrian Dulgheriu pentru Cronica de Fălticeni.

Luni, 17 aprilie, în a doua zi de Paște, ÎPS PIMEN, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuțiului, va sluji, alături de preoții din Protopopiatul Fălticeni, la Catedrala „Învierea Domnului” din Fălticeni, cu ocazia hramului.

Video – Marius Panțiru

Foto – Adrian Mitu

Facebook Comments

ȘTIRI