Hram la Schitul de la Crucea Talienilor. Numeroși pelerini au venit la sărbătoarea Sfântului Voievod Ștefan cel MareReligie

Hram la Schitul de la Crucea Talienilor. Numeroși pelerini au venit la sărbătoarea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare

       Accesări: 593

Pași spre mântuire și binecuvântare în zi de sărbătoare. Numeroși credincioși au poposit preț de câteva ore la schitul din Munții Stânișoarei, pentru a-l prăznui pe Sfântul Voievod Ștefan cel Mare. Patronul spiritual al acestui mic lăcaș, din comuna Mălini, este sărbătorit la 2 iulie, zi de bucurie împletită cu rugăciune și speranță.

Sfânta Liturghie de hram, s-a desfășurat în paraclisul de vară al ctitoriei, aflat pe platou Crucii Talienilor.

Alături de starețul schitului, protosingelul Emilian Acozmi, au fost prezenți, la sărbătoarea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, clerici din zona Fălticeni, printre care și părintele protoiereu Adrian Dulgheriu.

Cântările și rugăciunile au răsunat de la înălțimea acestui schit de călugări, lăcaș ridicat de preotul Pavel Norocel, parohul Biserica „Sfântul Proroc Ilie” din satul Suha, cu sprijinul financiar al Primăriei comunei Mălini, ulterior încredințat spre folosință Arhiepiscopiei Sucevei pentru viețuire aleasă în monahism.

Vremea superbă i-a îndemnat pe numeroși pelerini din împrejurimi să participe la slujba de hram, schitul fiind singurul lăcaș din zona Fălticeni închinat Sfântului Domnitor al Moldovei.

În urmă cu 33 de ani, Voievodul Ștefan cel Mare era canonizat, printr-o slujbă solemnă, de Biserica Ortodoxă Română.

Sfânta Liturghie de hram și-a urmat cursul firesc, în care sunt cuprinse rugăciuni și ritualuri pline de semnificație, Obednița, Apostolul, Sfânta Evanghelie, Vohodul, Crezul, Epicleza și Rugăciunea Domnească.

La finalul acestora, credincioșii au primit Sfânta Împărtășanie.

Pe lângă binecuvântarea preoților, credincioșii s-au bucurat de peisajul mirific și liniștea care încarcă sufletul cu pacea naturii.

Slujba s-a încheiat cu un cuvânt de învățătură.

La invitația părintelui stareț, bobocii Grupului vocal „Florile Stânișoarei” din Mălini au susținut, la finalul evenimentului religios, un mic recital de cântece patriotice și religioase.

Foto: Neculai Chiriloaia



Spalatorie covoare

ȘTIRI