Hoţii profită de neglijenţa celor care nu-şi protejează locuinţeleActualitate

Hoţii profită de neglijenţa celor care nu-şi protejează locuinţele

       Accesări: 63

În ultimele 24 de ore au fost sesizate două furturi din locuinţe. În Milișăuți, persoane necunoscute au pătruns într-o casă aflată în construcție pe o fereastră lăsată întredeschisă, proprietarul fiind plecat la muncă în străinătate, și au sustras aparatură electronică, haine și încălțăminte.

Într-un mod similar, marţi, 11 noiembrie, „a fost vizitată” şi locuinţa unui fălticenean. De aici hoţii au plecat cu un laptop. Polițiștii au stabilit că, în intervalul orar 14.00-18.00, prin escaladarea unei ferestrei de la balcon, lăsată întredeschisă, persoane necunoscute au pătruns în locuinţă și au sustras un laptop în valoare de 500 lei.

Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor. În cazul în care locuinţa în construcţie se află într-o zonă izolată, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze. Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului. Nu depozitaţi bunuri de valoare în casele aflate în construcţie (mobilier, electronice, electrocasnice, etc.). Nu lăsaţi la plecarea din locuinţă uşile sau ferestrele deschise şi asiguraţi-le cu sistemele de inchidere. Nu depozitaţi cheile de la uşi sub preşuri, în hainele lăsate în cuierul exterior, în ghivecele de flori sau în alte asemenea locaţii improprii.”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Suceava.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI