Hoții au nimerit unde nu trebuie: Și-au găsit nașul după ce l-au lovit cu ranga pe viceprimarul din PreuteștiActualitate

Hoții au nimerit unde nu trebuie: Și-au găsit nașul după ce l-au lovit cu ranga pe viceprimarul din Preutești

       Accesări: 8010

Hoții își găsesc câteodată nașul. Li s-a întâmplat unor indivizi puși pe căpătuială, care au crezut că vor da lovitura. S-au oprit la gospodăria tânărului Constantin Mihăilă din satul Preutești.

Era miezul nopții când și-au făcut apariția la poarta celui care avea să-i pună pe fugă și să le de-a o lecție pentru toată viața.

Localnicii spun că, în aceeași noapte, înainte de a-l „vizita” pe cetățean, hoții au spart un magazin din localitate, dar nu au putut pătrunde pentru că în ușă era o canapea, informația nefiind confirmată oficial de către reprezentanții poliției.

Au deschis garajul cu telecomanda din mașină

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Doi bărbați au sărit gardul, reușind să pătrundă în garajul casei, după ce au cotrobăit prin mașina proprietarului. Au găsit telecomanda care acționa ușa anexei și s-au pus pe „treabă”.

Rând pe rând au început să sustragă bunurile cumpărate din munca familiei Mihăilă.

Hoții au acționat sâmbăta trecută, după miezul nopții, și au fost siguri că planul va funcționa până la capăt. La poartă erau așteptați de un alt bărbat, aflat într-o căruță, unde aveau să fie puse și transportate toate „produsele” însușite necuvenit.

Bucuria le-a fost de scurtă durată.

Au apucat să pună mâna doar pe câteva bormașini și flexuri, un rotopercutor dar și ceva materiale de construcții, până s-a trezit proprietarul din somn.

Au nimerit prost: la casa viceprimarului din Preutești

Ceea ce hoții nu știau este că au nimerit în gospodăria viceprimarului comunei Preutești.

El se mutase recent în noua casă, aflată în construcție, împreună cu familia.

Tânărul funcționar din Primărie a fost trezit de lătratul câinelui. Constantin Mihăilă și-a dat seama imediat că este victima unui furt, după ce auzise zgomote în curtea casei.

Proprietarul casei, în vârstă de 29 de ani, nu a mai stat pe gânduri și s-a dus să le ceară socoteală hoților.

„Câinele lătra foarte tare. M-am ridicat din pat și am vrut să văd ce se întâmplă. Am auzit zgomote iar pe urmă i-am observat pe cei doi care luau sculele pentru construcție din garaj”, ne-a spus viceprimarul Mihăilă. „Mi-au deschis mașina și au luat telecomanda de la garaj. S-au apucat de furat în voie, deși câinele „bătea” în continuu.”

Determinat să își recupereze bunurile, Constantin Mihăilă i-a înfruntat fără frică pe hoții care acționau ca pe propria moșie. Aflată în construcție, casa nu este dotată cu sistem de supraveghere video.

Indivizii au încercat să fugă, dar nu au putut să scape de păgubit.

Luptă 2 contra 1

Ajunsă rapid într-un punct critic, situația în sine l-a determinat pe viceprimarul din Preutești să-i înfrunte pe hoți față în față.

Indivizii au vrut să-l pună la „punct” pe tânărul funcționar public, unul dintre ei având asupra lui o rangă. Nu le-a mers cu proprietarul casei, pe care au crezut că-l sperie și că vor scăpa de el.

Constantin Mihăilă nu s-a lăsat intimidat de hoți și a decis să se apere. Proprietarul casei și-a asumat unele riscuri, dar voia neapărat să știe cine sunt autorii care stăteau în fața lui.

„Nu puteam să las lucrurile așa. M-am dus după ei și ei după mine. Unul avea o rangă în mână, dar eu nu am dat înapoi.”, ne-a spus viceprimarul Mihăilă. „M-am luptat cu ei. Era o situația de genul „care pe care”. Până la urmă am fost lovit.” 

Lovit cu ranga peste picior

Constantin Mihăilă a fost lovit cu ranga peste unul dintre membrele inferioare. Hoțul devenit agresor i-a aplicat lovitura peste rotula piciorului drept.

Între timp soția acestuia a ieșit din casă și a văzut scenele care se petreceau.

Ea a sunat la 112 și i-a chemat în ajutor pe polițiști.

Unul dintre hoți a reușit să dispară în noapte, după ce individul dotat cu obiectul contondent l-a lovit pe Constantin Mihăilă.

Hoț prins și lăsat fără haine

Convins că va afla cine sunt autorii, viceprimarul din Preutești a reușit până la urmă să pună mână pe unul dintre hoți.

L-a putut reține doar pentru câtva timp. A putut să scape după ce s-a zbătut bine în mâinele lui Constantin Mihăilă, unde i-au rămas hainele. Hoțul a fugit la bustul gol dar și cu mâinile goale.

Făptașii aduși la audieri

În urma investigațiilor efectuate de oamenii legii, doi dintre indivizi, au fost identificați și audiați.

Constantin Mihăilă și-a recuperat în mare parte obiectele furate. Hoții i-au furat din garaj grinzi din lemn și mai multe scânduri. Câteva scule au rămas căzute în grădină, după ce indivizii au dat nas în nas cu unul dintre proprietari.

Reprezentanți ai Poliției spun că al treilea participant la furtul de sâmbătă noaptea urmează să fie identificat și adus la audieri.

ȘTIRI