Hoții de cabluri au lăsat Ambulanța Fălticeni și 50 de familii fără serviciile de telefonie fixă și internetActualitate

Hoții de cabluri au lăsat Ambulanța Fălticeni și 50 de familii fără serviciile de telefonie fixă și internet

       Accesări: 323

Sunt ca aurul. Cablurile de cupru reprezintă în continuare o atracție pentru hoții care speră să le vândă comercianților de fier vechi. Ultimul episod s-a consumat recent pe strada Unirii din Fălticeni.

Duminica trecută, persoane necunoscute au furat un cablu suprateran lăsând în aer serviciile de telefonie și internet pentru mai mulți abonați ai companiei Telekom România.

Hoții au tăiat un metru de cablu gros de cupru, amplasat pe un stâlp de lemn, aflat în apropierea sediului E.ON Energie.

Furtul i-a lăsat și pe angajații Ambulanței Fălticeni fără serviciile de telefonie fixă și internet. Serviciul 112 a rămas în continuare operațional, funcționalitatea acestuia fiind asigurată de STS (Serviciul Telecomunicații Speciale).

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Nu doar Ambulanța a rămas fără telefonie fixă și internet. Aproximativ 50 de familii care locuiesc în zonă nu au acces la serviciile contractate cu Telekom România.

În total sunt afectate patru străzi: Unirii, Școala Domnească, Păcii și Artur Gorovei.

După cum ne-au mărturisit surse din cadrul Telekom, înlocuirea cablului ar putea dura câteva zile. Lucrările ar putea începe mâine, fiind necesare săpături pentru demontarea secțiunii de subterane și înlocuirea unui segment de cablu aflat în exterior.

[ot-gallery url=”http://www.cronicadefalticeni.ro/poze/cablu-de-telefonie-fixa-si-internet-taiat-de-hoti-pe-strada-unirii/”]

ȘTIRI