Hoții au prădat casa preotului Petru Irimescu în noaptea de Înviere: Au furat toți banii strânși pentru bisericăActualitate

Hoții au prădat casa preotului Petru Irimescu în noaptea de Înviere: Au furat toți banii strânși pentru biserică

       Accesări: 29291

Necaz într-o zi de mare sărbătoare. Preotul Petru Irimescu nu va uita prea curând noaptea de Înviere din acest an. Hoții i-au călcat casa fostului paroh al Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Rădășeni atunci când el se afla la biserică pentru slujba de Paști.

Autorii furtului au intrat în locuința preotului, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 15 spre 16 aprilie, prin efracție, forțând ușa de la intrare.

Ei și-au ales momentul perfect, atunci când nimeni nu era acasă. Fapta s-a petrecut între orele 11.30 și 1.00 când preotul Irimescu slujea în altar, iar soția acestuia era și ea la biserică.

Spargarea a fost anunțată la 112, după ora 1 noaptea când soția preotului a ajuns acasă. Până atunci, prădătorii au acționat în voie.

Hoții s-au mișcat rapid, nu au lăsat urme și nici amprente. Au luat banii dintr-un sertar și s-au făcut nevăzuți. Până să ajungă să pună mâna pe bani, infractorii i-au răscolit casa părintelui și au lăsat în urmă un dezastru.

Au împrăștiat lucruri și au aruncat icoane pe jos, pe care le-au călcat în picioare.

Hoții au plecat din casa preotului cu peste 8.000 de lei și 900 de euro, bani care erau strânși pentru clopotele unei biserici. Pe lângă suma amintită ei au băgat în buzunar și câteva bijuterii, inele din aur care aveau și valoare sentimentală pentru familia Irimescu.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru furt calificat.

Cercetările sunt derulate de lucrătorii Poliției municipale Fălticeni. În zona bisericii sunt montate camere de luat vederi, imaginile fiind analizate cu atenție de anchetatori.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI