Hoții au ieșit la vânătoare: Trei autovehicule au fost jefuite în FălticeniActualitate

Hoții au ieșit la vânătoare: Trei autovehicule au fost jefuite în Fălticeni

       Accesări: 64

masina-sparta-hoti-falticeni-1Lovitură după lovitură. La sfârșitul săptămânii trecute, hoții au dat atacul la trei autoturisme din Fălticeni, proprietatea unor localnici. Două dintre acestea au fost jefuite, la orele nopții, pe strada Dimitrie Leonida.

Profitând de faptul că nu era iluminat public, autorii furturilor au putut acționa în voie. Țintele au fost două vehicule Dacia 1310, din care au fost sustrase bateriile.

Hoții au acționat în două nopți consecutive. Primul furt s-a petrecut în ziua de 14 spre 15 mai, iar al doilea pe data de 15 spre 16 mai când, tot pe fondul lipsei iluminatului stradal pe Dimitrie Leonida, autorii infracțiunii au operat în același mod. Aceștia au forțat capota, după care au deconectat și furat acumulatorul auto. La plecare hoții au luat și o oglindă retrovizoare, iar grila motorului au rupt-o.

Tot în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un alt colț de Fălticeni, pe Bulevardul 2 Grăniceri, persoane necunoscute au forțat sistemul de închidere al portierei stânga la o mașină. Din interiorul vehiculului au sustras o stație de emisie recepție și mai multe documente. Cu toate că autoturismul era dotat cu sistem de alarmă, la momentul spargerii sistemul nu s-a declanșat.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Valoarea prejudiciilor la cele trei mașini este de aproximativ 1.300 de de lei.

Polițiștii spun că acum patru ani în urmă s-au mai confruntat cu o situație similară, numai că la vremea respectivă numărul spargerilor a fost triplu. Atunci 10 autoturisme marca Dacia au fost prădate de hoți.

În cauză s-au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.

Rudy H.

ȘTIRI