Hoții au dat atacul ziua în amiaza mare la Vadu Moldovei: Patru infractori au furat 14.000 de lei chiar sub nasul proprietarilorRural

Hoții au dat atacul ziua în amiaza mare la Vadu Moldovei: Patru infractori au furat 14.000 de lei chiar sub nasul proprietarilor

       Accesări: 2112

Tupeul și abilitatea hoților de a păcăli nu cunoaște limite. Dovada vie este ultimul caz aflat în atenția polițiștilor suceveni care au început cercetările pentru depistarea infractorilor care au reușit să fure suma de 14.000 de lei din casa unei familii dde bătrâni din Vadu Moldovei. Scena s-a petrecut ieri, ziua în amiaza mare, în jurul orei 11, în locuința unui bărbat de 82 de ani și a soției acestuia care acum au rămas fără economiile strânse ani la rând.

Totul s-a petrecut după un plan bine pus la punct, patru persoane, trei bărbați și o femeie, au intrat mai întâi în curtea casei după care i-au solicitat octogenarului să le vândă fasole.

Persoana vătămată care era la locuință împreună cu soția sa, s-a urcat în podul casei, de unde a luat o găleată cu fasole și le-a dat-o acestora, primind în schimb o bancnotă de 500 lei, solicitându-i-se rest suma de 400 lei.

Apelantul a intrat într-o bucătărie de vară, unde avea într-o cutie suma de 14.000 lei, pe care a lăsat-o la vedere, a revenit în curte și i-a înmânat unuia dintre bărbați suma de 400 de lei ca rest. Între timp femeia din grup i-a distras atenția soției persoanei vătămate, cerându-i ceva de mâncare, iar unul dintre bărbați i-a solicitat reclamatului să-i aducă o sticlă cu vin din beci.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În timp ce a intrat în beci după vin una dintre persoane a pătruns în bucătărie pe ușa lăsată deschisă de partea vătămată, de unde a sustras suma de 14.000 lei.

Când bărbatul de 82 de ani s-a întors din beci persoanele respective dispăruseră, iar la scurt timp acesta a constata lipsa banilor și a apelat 112. S-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „furt calificat”.

Poliţiştii reamintesc faptul că, un mod de operare distinct îl reprezintă vânzarea unor diferite obiecte de uz casnic direct la domiciliu sau oferta de a efectuat anumite lucrări gospodăreşti. Toate acestea sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa victimei, iar în momente de neatenţie sunt sustrase bunuri şi valori din casă.

Oamenii legii recomandă cetăţenilor să nu dea curs unor astfel de oferte care, de cele mai multe ori, sunt la preţuri mari şi calitate mică.

Polițiștii sfătuiesc populația să permită să intre în locuinţă persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile. Pentru cei care au de făcut diverse reparaţii în gospodărie, li se recomandă angajarea unei firme autorizate şi să nu se încreadă în preţul mic oferit de aceste persoane.

În cazul în care există suspiciuni cu privire la faptul că sunt înşelaţi, polițiștii solicită persoanelor să apeleze la numărul unic de urgenţă 112 sau să sesizeze cea mai apropiată unitate de poliţie!”

Aceștia recomandă efectuarea de activităţi de comerţ doar în spaţiile special amenajate şi cu respectarea legislaţiei în vigoare privind actele de comerţ.

ȘTIRI