Halep – mania a ajuns şi la FălticeniSport

Halep – mania a ajuns şi la Fălticeni

       Accesări: 70

Ascensiunea Simonei Halep în tenisul mondial îi inspiră şi pe copiii din Fălticeni. În această vară numărul tinerilor care doresc să înveţe tainele tenisului de câmp s-a dublat în oraşul de pe Şomuz.

Marcel Dascălu, alături de câţiva prieteni, a demarat în urmă cu patru ani un program de iniţiere a celor pasionaţi de sportul alb.

Întrebat care este vârsta ideală pentru a intra în universul tenisului de câmp, Marcel Dascălu ne-a dat un răspuns surprinzător. El însuşi a început să practice tenisul la vârsta de 50 de ani.

“Ca sport de performanţă tenisul de câmp trebuie practicat din copilărie, însă nu există o vârstă care să te împiedice să joci tenis ca şi hobby, ca activitate sportivă în timpul liber. Eu am început să joc tenis de câmp la vârsta de 50 de ani, acum am 61… Alături de prieteni am început să organizăm şedinţe de pregătire cu toţi cei care iubesc tenisul. Am avut în medie 12 cursanţi. Anul acesta însă, odată cu reuşitele Simonei Halep, solicitările au crescut ca număr. Avem în prezent peste 30 de copii cu care organizăm şedinţe de pregătire”, ne-a declarat Marcel Dascălu.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

De la două şedinţe săptămânale de pregătire, numărul mare de copii care vor să înveţe să joace tenis de câmp îl obligă pe instructor să lucreze cu aceştia în fiecare zi, atât dimineaţă cât şi după-amiază.

tenis_falticeni_3

La antrenamentele de miercuri, după-amiază, erau prezenţi 20 de copii, cel mai mic, Iustin, având doar trei ani şi jumătate.

Vârsta copiilor pe care îi pregătim este cuprinsă între 3 şi 17 ani. Nu refuzăm pe nimeni, tot ceea ce le cerem copiilor este să fie cuminţi şi atenţi la ceea ce lucrăm. Sunt copii din Fălticeni dar şi copii care au venit la bunici, în vacanţă – doi bucureşteni şi câte doi copii din Elveţia şi Canada. Antrenamentele se desfăşoară pe terenurile de sport de la Colegiul <Vasile Lovinescu>, pe timpul verii, iar iarna, beneficiind de disponibilitate din partea Primăriei Fălticeni, ne desfăşurăm activitatea în Sala de sport <Gabriel Udişteanu>. Le sigurăm copiilor rachete şi mingi. Bineînţeles este o activitate care implică şi sprijin din partea părinţilor, la rândul lor interesaţi ca cei mici să înveţe să ţină în mână o rachetă de tenis şi să lovească corect mingea “.

Pornită de la stadiul de activitate independentă, pregătirea copiilor pentru tenis de câmp, la Fălticeni, a fost preluată ca secţie a nou înfiinţatului Club Sportiv “Nada Florilor”, cu documente depuse pentru afilierea la Federaţia Română de Tenis.

Câţiva dintre tinerii fălticeneni au ajuns să participe, în nume propriu, la competiţii oficale organizate sub egida Federaţiei Română de Tenis.

filip_vasileEste cazul lui Vasile Filip (12 ani), care în 2012 s-a clasat pe locul 46 la nivel naţional în urma participării la competiţiile organizate de FRT, la categoria 10 ani.

La sfârşitul săptămânii trecute, Vasile Filip a ocupat primul loc, categoria 12 ani, la Concursul “Cupa INTERCONTI” de la Suceava, iar duminică, 10 august, va fi prezent la  Piatra Neamţ la un turneu organizat de FRT.

La concursuri organizate de FRT participă şi două fete: Guşă Sara, 7 ani (trei turnee în 2014 la care a obţinut o medalie de argint şi una de bronz) şi Tănase Evelina, 9 ani (un concurs în cadrul turneelor “Tenis 10″).

“Sperăm ca prin rezultatele acestor copii să convingem autorităţile locale să ne ofere mai multe ore de utilizare a bazelor sportive. Oricum noi îi mulţumim domnului primar pentru înţelegerea de până acum, dar şi altor persoane din Fălticeni care iubesc tenisul de câmp, aşa cum este domnul Florea de la Raitar” , ne-a declarat Marcel Dascălu.

ȘTIRI