Guvernul României alocă altă tranșă de 5 milioane de lei pentru noul Spital Municipal FălticeniActualitate

Guvernul României alocă altă tranșă de 5 milioane de lei pentru noul Spital Municipal Fălticeni

       Accesări: 488

Vești bune de la București. Guvernul României a acordat o nouă tranșă de bani pentru continuarea lucrărilor la noul spital din Fălticeni. Suma se ridică la 5 milioane de lei.

Alocarea banilor a fost confirmată oficial printr-o adresă remisă vineri, 13 februarie 2015, Primăriei Fălticeni.

„Este un lucru extraordinar. Avem alți 5 milioane de lei, de la Guvernul României, pentru noul spital”, a declarat primarul Cătălin Coman pentru Cronica de Fălticeni. ”Hârtia care confirmă alocarea unei noi sume de bani a ajuns înainte ca eu să mă întorc de la București. Bani sunt, constructul poate să-și facă treaba liniștit”.

Aceasta este cea de a doua tranșă de bani, atribuită de Guvern, în decurs de o lună și jumătate, după ce la sfârșitul lunii decembrie erau alocați alți 5 milioane de lei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Din această ultimă sumă s-au cheltuit 900.000 de lei, restul de 4,1 milioane urmând să fie utilizați pentru lucrările prevăzute pentru anul în curs.

Constructorul are acum la dispoziție 9,1 milioane de lei, bani suficienți pentru continuarea activităților pe șantierul noului spital până spre sfârșitul verii.

”După cheltuirea acestor bani, stadiul lucrărilor se va apropia la 95%”, a spus primarul Coman cotidianului Cronica de Fălticeni. ”Mă bucur că reușim să facem toate aceste lucruri pentru Fălticeni. Per total, în mandatul meu s-au alocat 38 milioane de lei pentru noul spital”.

Șeful administrației locale afirmă că, în funcție de evoluția lucrurilor pe șantier, la jumătatea acestui an, la rectificarea bugetară efectuată de Guvern, unitatea medicală ar putea primi restul banilor necesari pentru realizarea noului spital în proporție de 100%.

ȘTIRI