Guvernul alocă alţi 5 milioane de lei pentru noul spital din FălticeniActualitate

Guvernul alocă alţi 5 milioane de lei pentru noul spital din Fălticeni

       Accesări: 54

Început de săptămână cu vești bune pentru Primăria Fălticeni și conducerea Spitalului Municipal. Autoritățile locale au fost înștiințate în această dimineață că Ministerul Sănătății a alocat o nouă sumă de bani pentru continuarea lucrărilor la noul spital. Guvernul a hotărât să aloce unității medicale 5 milioane de lei (50 de miliarde de lei vechi), repartizată pe semestrele I şi II. Aceasta este cea de a patra tranșă de bani oferită de Guvernul Ponta.

Primarul Cătălin Coman spune că în mandatul său pentru construcția spitalului Primăria s-au primit 290 de miliarde de lei vechi (29 milioane de lei) fiind cea mai mare alocare bugetară pentru Fălticeni din 1990 încoace.

”Sunt încântat că reușim să continuăm cel mai important obiectiv pentru municipiul Fălticeni. Nu vreau să fie interpretat ca un mesaj politic, dar țin să-i mulțumesc Primului-ministru Victor Ponta pentru că s-a ținut de cuvânt.”, ne-a declarat Coman. ”Avem o nouă tranșă de bani de la Ministerul Sănătății, confirmată și de Ministerul Finanțelor, în valoare de de 5 milioane de lei, care ne va ajuta să ne apropiem de finalizarea clădirii noului spital.”

Coman a dat asigurări că noul Spital Municipal este pe lista de priorități a Guvernului USL, dovada palpabilă fiind banii pe care instituția continuă să-i primească.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

“Primăria Fălticeni va face demersurile necesare pentru suplimentarea fondurilor în a doua parte a anului 2014. În memoriul pe care  l-am transmis Ministerului Sănătăţii am solicitat alocarea sumei de 15.782.870  de lei pentru finalizarea investiţiei în acest an. Din această sumă am primit astăzi confirmare pentru 5 milioane de lei”, ne-a informat primarul Cătălin Coman.

Potrivit primarului Cătălin Coman, cu această alocare bugetară totalul investițiilor ajung la 80 % din suma necesară finalizării construcției spitalului.

Până la tranșa de bani confirmată astăzi, pentru noul spital de la Fălticeni s-au alocat deja 24 de milioane de lei (240 de miliarde de lei vechi).

Mâine dimineață sunt convocate la Primărie toate firmele implicate în procesul de construcție al clădirii, ședința urmând să stabilească prioritățile punctuale pentru finalizarea proiectului.

ȘTIRI