Grupul Psaltic ANASTASIOS va susține un concert de colinde la biserica Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi FălticeniLocal

Grupul Psaltic ANASTASIOS va susține un concert de colinde la biserica Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni

Duminică, 11 decembrie 2016, Grupul Psaltic ANASTASIOS din Târgu Mureș va da răspunsurile la Sfânta Liturghie și va sustine un recital de colinde, la biserica Sfinții Mari Mucenici Gheorghe și Mina din cadrul Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi din Fălticeni.

Grupul Psaltic Anastasios a fost înfiintat în luna noiembrie a anului 2012. Scopul înființării acestui grup a fost readucerea muzicii bisericești de sorginte bizantină pe tărâmul bătrânului și mult prigonitului Ardeal.

Dragostea față de Biserică și iubirea de a-L slăvi pe Dumnezeu prin cântarea bizantină, a făcut ca în scurt timp, în jurul dirijorului și fondatorului corului, în persoana tânărului student la medicină, fălticeneanul Ioachim Iustinian Simion, să vină mulți tineri, de asemenea studenți la medicină și să întărească ideea de Grup Psaltic în Ardeal.

Majoritatea membrilor grupului sunt studenti la medicina si medici dar si membri ce activeaza in alte domenii: juridic, invatamant, vanzari.

Activitatea grupului se desfasoara in cea mai mare parte in episcopia Alba Iuliei si in Episcopia Covasnei si Harghitei.

ȘTIRI