Grupul coral ”Leon Băncilă” din Fălticeni reprezintă România la un festival internațional de interpretare corală de la ParisActualitate

Grupul coral ”Leon Băncilă” din Fălticeni reprezintă România la un festival internațional de interpretare corală de la Paris

       Accesări: 895

Vor cânta la o manifestare artistică de top. Un grup de soliști români este inclus pe lista participanților la unul din cele mai importante festivaluri internaționale de interpretare corală, care se desfășoară astăzi în Franța. Reușita aparține Coralei ”Leon Băncilă” din Fălticeni, cei 22 de membri urmând să evolueze alături de nume grele din domeniu.

Manifestarea are loc la Paris într-o catedrală americană, unde glasuri înălțătoare se vor întrece în muzicalitate.

În urma jurizării, corala din Fălticeni, condusă de profesoara Angela Focșa, va reprezenta România, fiind singura formație din țară admisă la festival.

Parisul va fi pentru câteva ore capitala mondială a muzicii corale, iar acest lucru i-a ambiționat și mai mult pe soliștii Coralei ”Leon Băncilă” să aibă o prestație impecabilă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pregătirile au început de ceva vreme, iar testul costumelor și vocilor l-au dat la concertul de sâmbăta trecută, pe scena Centrului Cultural ”G.V. Birlic” din Fălticeni, eveniment pe care l-au considerat o repetiție generală înaintea festivalului internațional.

”Am așteptat cu bucurie evenimentul din Franța. Suntem invitați la un festival internațional care se desfășoară în Franța.”, ne-a declarat profesoara Angela Focșa, dirijoarea coralei. ”Vin multe formații, de prin toată lumea. Suntem onorați să putem cânta la un astfel de festival, unde sunt invitate grupuri corale de calibru. Reprezentăm România, dar mai ales orașul nostru natal. Sper ca francezii să afle câte ceva și despre Fălticeni, să audă tot mai multe lucruri bune.”

După festival, soliștii români sunt invitați să susțină un spectacol în aer liber, în inima Parisului. Corala ”Leon Băncilă” va concerta într-un parc aflat lângă Turnul Eiffel.

Cu toate că sunt mai puțini la număr, 22 față de 30 – 35 membri cât ar presupune linia completă a unei corale, formația din Fălticeni se consideră armonioasă și însuflețită de dragostea pentru muzică.

Participarea la festivalul din 18 august este totodată un nou prilej de a confirma că munca lor este apreciată de specialiștii muzicologi.

ȘTIRI