Grupul „Balada” s-a evidențiat la un concurs național de muzică religioasă: Peste 20 de premii au ajuns la FălticeniLocal

Grupul „Balada” s-a evidențiat la un concurs național de muzică religioasă: Peste 20 de premii au ajuns la Fălticeni

Rezultate de excepție pentru cei mai tineri interpreți din municipiu. Elevii grupului folcloric „Balada” s-au remarcat în cadrul unui concurs național de muzică religioasă și pricesne. Pregătiți de apreciata profesoară și interpretă Maria Tanasă, copiii au reușit să obțină un număr impresionant de premii.

Nu mai puțin de 21 de diplome pentru locurile I, II și III au fost acordate talentaților elevi care se pregătesc în cadrul de la cercului de canto al Clubului Copiilor din Fălticeni.

Rezultatele sunt cu atât mai meritorii ținând cont că din juriu au făcut parte profesori universitari de la Conservator și protopsalți cu pregătire în muzica bizantină.

„Sunt foarte bucuroasă pentru rezultatele de la concurs. Copiii noștri le merită pe deplin. Performanța este extraordinară. A fost un concurs cu mulți participanți și cu un juriu foarte exigent.”, ne-a declarat profesorul interpret Maria Tanasă. „Am avut grupuri mixte, dar și de fete sau băieți. Fiecare s-a întors acasă cu câte un premiu. Talentul lor, zecile de orele de repetiții, au acum roadele lor. Felicitări acestor copii minunați, dar și părinților care îi sprijină.”

Elevii de la Clubul Copiilor din Fălticeni au concurat la secțiunea rezervată grupurilor vocale, ei reușind să obțină 8 premii întâi prin grupul Îngerașii (Capela Sfântul Nicolae), grupul Strana (Parohia Sfântul Ilie) și grupul Balada.

Grupurile Serafimii și Dorulețu și-au adjudecat 9 premii II, în timp ce alte două grupuri de copii reunite sub umbrela grupului „Balada” au obținut 3 premii III și o mențiune.

21 din cei 26 de copii pregătiți de Maria Tanasă au fost premiați în cadrul ediției din acest an.

Desfășurat la jumătatea lunii mai, la Iași, concursul național „Din suflet de creștin” a fost un adevărat spectacol maraton de cântări religioase ortodoxe. Timp de opt ore au evoluat pe scena Palatului Copiilor aproximativ 450 de elevi din ciclurile preșcolar, primar și gimnazial.

Parteneri în organizarea acestui eveniment au fost Ministerul Educaţiei Naţionale, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi Şcoala „Ion Ghica“.

Facebook Comments

ȘTIRI