Grupul „Balada” din Fălticeni invitat la Sărbătoarea de Sânziene de la SighișoaraCultură

Grupul „Balada” din Fălticeni invitat la Sărbătoarea de Sânziene de la Sighișoara

       Accesări: 634

Folclorul din zona Fălticeni se va auzi la sfârșitul săptămânii în Cetatea Sighișoarei, la Sărbătoarea de Sânziene.

Grupul Balada din Fălticeni, coordonat de profesor interpret Maria Tanasă, este invitat de onoare în cadrul manifestărilor organizate la sfârșitul acestei săptămâni la Sighișoara, sub sloganul “Sânzienele îmbracă planeta în ie”.

Evenimentele dedicate Zilei Internaționale a Iei sunt organizate de Colegiul Național “Mircea Eliade”, în parteneriat cu Protopopiatul Sighișoara. Deplasarea copiilor de la Fălticeni la Sighișoara este posibilă datorită sprijinului oferit de Primăria Fălticeni.

Vineri, 23 iunie, după parada portului popular, la care participanții sunt invitați să participe îmbrăcați în ia românească, Grupul “Balada” va urca pe scenă în cadrul unui spectacol folcloric , alături de trupe și ansambluri folclorice.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Sâmbătă, de sărbătoarea Nașterii Sf. Proroc Ioan Botezătorul, copiii din Grupul “Balada” vor cânta la Sfânta Liturghie de la Mănăstirea “Sfântul Dimitrie”.

“Susținuți de Primăria Fălticeni, vom reprezenta zona folclorică Fălticeni la manifestările organizate în Sighișoara, de Sărbătoarea Sânzienelor. Vom cânta în spectacolul organizat cu acest prilej și vom da răspunsul la Sfânta Liturghie de sâmbătă. În plus, copiii  vor  vizita  gratuit Muzeul  de Istorie  din Sighişoara. Va fi o deplasare frumoasă, o bucurie la început de vacanță pentru acești copii minunați care au obținut aproape 100 de premii la concursurile naționale și internaționale la care au participat”, ne-a declarat interpreta Maria Tanasă, profesor îndrumător al Grupului “Balada”.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI