Poliţiştii suceveni au destructurat o grupare infracţională din județul Timiş specializată în acte de contrabandăActualitate

Poliţiştii suceveni au destructurat o grupare infracţională din județul Timiş specializată în acte de contrabandă

       Accesări: 225

În urma continuării activităților de cercetare şi urmărire penală derulate într-un dosar  privind o grupare infracţională specializată în acte de contrabandă la nivel internațional şi naţional. Luni, 11 aprilie 2016, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – Biroul de combatere a fraudelor vamale, sub coordonarea DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, au procedat la punerea în executare a patru mandate de percheziţie domiciliară. Acestea au fost efectuate pe raza judeţului Timiş.

Poliţişti suceveni, cu sprijinul Brigăzii mobile a Jandarmeriei București, au procedat la efectuarea celor 4 percheziţii la domiciliile unui bărbat de 42 ani şi a unui bărbat de 35 ani, ambii din comuna Coşteiu, judeţul Timiş, respectiv la domiciliul unui bărbat de 47 ani din mun. Lugoj.

În urma efectuării percheziţiilor, poliţiştii au ridicat suma de 120.040 lei si 4285 euro, precum şi cantitatea de 1.120.000 ţigarete de provenienţă Duty-free si extracomunitară cu o valoare de piață de 560.000 lei.

De asemenea, au fost indisponibilizate trei autovehicule cu o valoare de piaţa de cca. 30.000 euro. Vehiculele au fost indisponibilizate la sediul Poliţiei municipiului Lugoj şi la sediul IPJ Suceava.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Au fost ridicate în vederea cercetărilor telefoane mobile, sisteme de stocare informatice înscrisuri şi alte bunuri cu valoare probatorie în cauză.

De asemenea au fost efectuate două controale economice la sediile unor firme aparţinând persoanelor la domiciliile cărora s-au efectuat percheziţiile.

În aceeași cauză s-a cooperat cu specialiști criminaliști din cadrul IPJ Timiș și poliţişti din cadrul  BCCO Timiș.

Cele trei persoane, bărbaţii cu vârste cuprinse între 35 şi 47 de ani, au fost conduse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava în vederea audierii. În urma administrării materialului probator, faţă de cei trei bărbaţi s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind introduşi în arestul IPJ Suceava.

În cauză s-a beneficiat de sprijin informativ şi suport operaţional din partea Serviciului Român de Informaţii.

ȘTIRI