Grup de lucru în domeniul combaterii exploatării prin muncăNațional

Grup de lucru în domeniul combaterii exploatării prin muncă

       Accesări: 138

Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom în parteneriat cu  organizaţia La Strada din Olanda şi cu sprijinul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane au organizat luni, 25 septembrie, o sesiune de instruire pe tema traficului de persoane exploatate prin muncă.

Grupul de lucru a reunit reprezentanţi ai autorităţilor responsabile în domeniu, sindicate şi organizaţii neguvenamentale.

Scopul întâlnirii l-a reprezentat întărirea capacităţii autorităţilor locale, a sindicatelor, a mediului de afaceri, precum şi a ONG-urilor din România în metode de identificare a cazurilor de exploatare prin muncă şi a combaterii traficului de persoane.

Un alt obiectiv a fost consolidarea dialogului între instituţiile abilitate în domeniu în ceea ce priveşte problematica traficului de persoane în scopul muncii forţate şi a exploatării prin muncă în ţara noastră şi în spaţiul european.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Întâlnirea a urmărit identificarea celor mai eficiente soluţii în abordarea fenomenului traficului de persoane, cu accent pe exploatarea prin muncă, din perspectiva îmbunătăţirii sistemului de identificare, referire şi asistenţă a victimelor, cât şi din perspectiva informării publicului larg şi a factorilor decizionali implicaţi.

Această acţiune se înscrie în efortul întreprins de Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane împreună cu Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom în scopul oferirii unui răspuns adecvat problematicii traficului de persoane exploatate prin muncă.

ȘTIRI