Grija pentru prietenii cei mici ai lui Hristos în Parohia LeucuşeştiReligie

Grija pentru prietenii cei mici ai lui Hristos în Parohia Leucuşeşti

       Accesări: 934

Sâmbătă, 16 decembrie, s-a definitivat un parteneriat între societatea AssistSoftware din Suceava şi Parohia Leucuşeşti. Tinerii programatori au venit în Parohia Leucuşeşti, Protoieria Fălticeni, unde şi-au arătat dragostea faţă de cei mai mici creştini ai parohiei.

La nivelul firmei s-a luat hotărârea ca, în mod benevol, angajaţii cât şi administratorii să trăiască într-un mod autentic Naşterea Domnului. Cu toţii am primit un dar de neasemuit, pe Domnul Hristos, de aici şi datoria noastră de a oferi mai departe.

La Naşterea Domnului, îngerii au mărturisit întruparea, păstorii ne-au arătat datoria de a ne închina pruncului Iisus, iar magii ne dau exemplul dăruirii. Dacă, acum  două mii de ani, acei oameni au putut să facă o călătorie îndelungată şi să aducă daruri pruncului Iisus, şi noi astăzi putem să facem acest lucru. Important este să ne dorim acest lucru.

Tinerii au pornit de la învăţătura Domnului Iisus Hristos care spune în predica de pe munte „fericiţi cei milostivi, că aceia se vor milui”(Mt.5,7). Au dorit să arate  ce înseamnă să fii milostiv.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În acest sens, în jurul prânzului, şase reprezentanţi ai colectivului  Assist Software au poposit la Biserica din Parohia Leucuşeşti. Împreună am mers la trei familii cu o situaţie materială precară. În cele trei familii se găsesc cincisprezece copii. Aceştia l-au primit pe Moş Crăciun cu mare bucurie. Fiecare copil a primit cadouri importante, dulciuri, jucării, hăinuţe, dar şi  rechizite şcolare şi produse de igienă.

Timp de două ore copiii au fost alintaţi de tinerii dăruitori, iar unii dintre ei au cântat o colindă sau au spus o poezie.

La sfârşitul acestei activităţi, grupul dăruitorilor au mărturisit că într-adevăr în acest an trăiesc un Crăciun adevărat. Anul acesta sărbătoarea are alte conotaţii, alte trăiri. Sufletul lor a fost pătruns de sentimentul bucuriei al mulţumirii şi al păcii pe care ţi-l oferă săvârşirea unei fapte bune. Trăiesc sărbătorile Naşterii Domnului cu bucuria că cincisprezece copii vor avea cele necesare în această perioadă, dar mulţumirea este cu atât mai mare cu cât au reuşit să bucure cincisprezece suflete.

Despărţirea a fost emoţionantă, cu lansarea  unei promisiuni, că vor reveni în comunitatea din satul Leucuşeşti, pentru că doresc să se bucure cu cei mai mici prieteni ai lui Hristos.

Pr. Adrian Dulgheriu

ȘTIRI