Greva generală în transportul interjudețean de persoane suspendatăNațional

Greva generală în transportul interjudețean de persoane suspendată

       Accesări: 1518

Actualizare: Transportatorii renunţă la protestul declanşat joi în condiţiile în care nemulţumirile acestora vor fi discutate marţi, 16 octombrie, într-o dezbatere la Parlament, a anunţat Federaţia Operatorilor de Transport din România (FORT). Activitatea de transport va fi reluată în întreaga ţară, începând cu ora 14.00.

Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) a anunțat întreruperea activității la nivel național, în transportul interjudețean de persoane, începând de joi, 11 octombrie 2018.

Decizia a fost luată în semn de protest față de un ordin al ministrului transporturilor, prin care au fost modificate normele care reglementează transportul interjudețean de persoane.

Măsura este luată pentru o perioadă nedeterminată. Peste 16.000 de autovehicule comerciale ar urma să nu mai efectueze cursele zilnice.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cea mai contestată măsură este cea prin care este eliminată vechimea pe un traseu ca o condiţie pentru atribuirea traseului respectiv.

”În prezent, protestele au loc în şase judeţe. Până în ora 12, peste 16.000 de autovehicule comerciale vor întrerupe activitatea la nivel naţional, pe perioadă nedeterminată, până la retragerea ordinului dat de ministrul Transporturilor”, a declarat Augustin Hagiu, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport, pentru news.ro

La acest protest s-au asociat și societăți de transport din zona Fălticeni.

Acestea au publicat pe paginile de socializare anunțuri în sensul întreruperii activității.

Dacă va fi pusă în practică, întreruperea activității de transport va afecta sute de persoane care fac naveta între Fălticeni și localitățile învecinate, dar și spre județele învecinate.

ȘTIRI