Grevă de avertisment la Spitalul Municipal FălticeniLocal

Grevă de avertisment la Spitalul Municipal Fălticeni

Activitatea Spitalului Municipal Fălticeni va fi afectată miercuri, la primele ore, de o grevă de avertisment. Întreruperea activității este prevăzută între orele 8 – 10. Sindicatul SANITAS – ALFA din Spitalul Municipal Fălticeni a anunțat protestul și lista de revendicări prin afișe publicate la loc vizibil pentru populație.Această formă de protest de derulează la nivel național, în întreg sistemul sanitar.

În urmă cu o săptămână a fost organizată o grevă japoneză, când participanții au purtat banderole.

Lucrătorii din sistemul medical spun că își cer drepturile și că vor să pună capăt umilinței cadrelor medicale. Ei arată că pacienții își cumpără tratamentul și materialele sanitare din afara spitalelor.

„Ziua de 19 octombrie 2016 este una importantă pentru tot ceea ce înseamnă sistemul sanitar și de asistență socială. Este ziua în care ne cerem drepturile și nu mai acceptăm jumătăți de măsură!(…)”, scrie Federația Sanitas pe propriul portal. ”Este timpul să ne cerem drepturile! Este timpul să spunem STOP umilinței cadrelor medicale! Nu ne-am dorit să ajungem aici! Însă am ajuns în situația să nu mai putem profesa. Am ajuns în situația în care să trimitem pacienții să își cumpere tratamentul și materialele sanitare din afara spitalelor. Am ajuns să ne îngropăm colegii morți la datorie din cauza epuizării fizice. Am ajuns umiliți de niște guvernanți cărora nu le pasă ce se întâmplă cu populația acestei țări. 19 octombrie este ziua în care arătăm că suntem o forță”.

Marțea trecută Federația Sanitas a anunțat că a strâns peste 68.000 de semnături pentru declanșarea grevei generale în data de 31 octombrie 2016.

Facebook Comments

ȘTIRI