Grav accident rutier la Mălini urmat de părăsirea locului faptei. Victima în stare gravă iar șoferul vinovat este reținutActualitate

Grav accident rutier la Mălini urmat de părăsirea locului faptei. Victima în stare gravă iar șoferul vinovat este reținut

       Accesări: 5366

Momente dramatice s-au consumat în seara zilei de luni, 8 ianuarie 2018, în comuna Mălini.

Un bărbat a fost rănit grav de mașina unui consătean. Acesta din urmă nu a oprit să vadă ce s-a întâmplat. Mai mult a încercat să ducă cercetările pe o pistă falsă.

Minciuna nu a ținut în fața probelor evidente. Șoferul a fost reținut și va fi cercetat pentru mai multe infracțiuni grave, săvârșite în momentul producerii accidentului.

În jurul orei, 19.15, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a fost sesizat despre faptul că, pe DJ 209A, din comuna Mălini, a avut loc un accident rutier. Accidentul s-a soldat cu rănirea unei persoane, iar conducătorul auto a plecat de la fața locului.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe drumul menționat, un conducător auto a surprins și accidentat grav un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din comuna Mălini, care se afla pe partea carosabilă, după care a părăsit locul faptei și a abandonat vehiculul la o distanță de aproximativ 2 kilometri de locul producerii evenimentului.

Victima a fost transportată cu ambulanța la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava. Bărbatul se afla în șoc hemoragic, cu politraumatisme la nivelul coloanei cervicale, la nivel toraco-abdominal, fractură de de gambă.

În timpul cercetărilor, la locul faptei s-a prezentat o femeie, în vârstă de 25 de ani, din municipiul Suceava, care a declarat faptul că ea a condus autoturismul în care se afla ca pasager și soțul ei, în vârstă de 31 de ani, din comuna Mălini.

Cei doi soți au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru femeie și de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru bărbat, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma investigațiilor, poliţiştii au stabilit faptul că, autoturismul a fost condus de bărbatul de 31 de ani, care are dreptul de a conduce suspendat, sens în care, s-a dispus reținerea acestuia pentru 24 ore, fiind încarcerat în  arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, la data de 09.01.2018, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni cu propunere de arestare preventivă.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, ”părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției” și ”conducerea unui autovehicul de către o persoană care are dreptul de a conduce suspendat”.

ȘTIRI