Accident rutier între Fălticeni și Podeni după mai multe depășiri riscante în curbă dar și pe linia continuăActualitate

Accident rutier între Fălticeni și Podeni după mai multe depășiri riscante în curbă dar și pe linia continuă

       Accesări: 6264

Aventuri primejdioase în traficul rutier care s-au încheiat cu un accident. Un șofer grăbit care nu a ținut cont nici de participanții la trafic și nici de indicatoarele sau marcajele rutiere a distrus două mașini după ce a intrat în coliziune laterală cu un autoturism care circula regulamentar. Incidentul s-a produs vineri, pe DN 2, la ora 19.30, între Fălticeni și Podeni, după mai multe depășiri la limită, efectuate pe linia continuă.

Accidentul s-a soldat cu o victimă, o femeie gravidă în 8 luni, care a suferit leziuni ușoare.

Impact violent la ieșirea din curbă

După o curbă la stânga, pe DN 2, într-o zonă unde depășirile sunt interzise, autorul incidentului, care se afla la volanul unui Mercedes ML, a pătruns pe contrasens lovind un automobil Volkswagen Bora condus regulamentar de o șoferiță, în vârstă de 38 de ani, din Fălticeni.

În urma impactului, autoturismul Volkswagen a fost proiectat în șant, în timp ce vehicul Mercedes s-a deplasat încă 300 metri, în mare parte pe contrasens, deși avea roata din stânga, de pe puntea față, dislocată de forța șocului.

Șoferul aventurier, în vârstă de 45 de ani, și-a oprit mașina pe un spațiu de parcare amenajat lângă iazul Șomuz, moment în care mai mulți conducători auto au oprit și ei pentru a vedea dacă sunt victime în mașina Mercedes.

Spiritele s-au încins mai apoi pe fondul discuțiilor legate de manevrele periculoase făcute de șoferul grăbit.

Șoferița accidentată este gravidă în 8 luni

Două echipaje ale Ambulanței și unul cu paramedici SMURD au fost trimise la fața locului împreună cu autospeciala pentru descarcerare.

În urma impactului șoferița, gravidă în luna a opta, a fost transportată de urgență la Maternitatea din Fălticeni pentru investigații.

Din fericire starea de sănătate este bună. Medicii spun că femeia a suferit leziuni ușoare.

În mașină se mai afla fiica acesteia, în vârstă de 5 ani, care trebuiau să ajungă la Bunești pentru a-și vizita bunica.

Depășiri riscante în trafic

Până să producă accidentul, conducătorul auto a fost pe punctul de a lovi alte trei mașini.

Pe raza localității Cumpărătura, acesta era să intre în coliziune cu autoutilitara condusă de un profesor de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni.

Între Bunești și Podeni, mașina care a produs accidentul a fost aproape de a lovi o altă autoutilitară, înmatriculată în județul Neamț, după care, ceva mai târziu, cu o manevră riscantă de depășire aventurierul din trafic i-a tăiat calea unui TIR înmatriculat în Turcia.

Polițiștii au demarat o anchetă în acest caz.

Cine este autorul accidentului?

Situația nu este încă lămurită pentru că bărbatul găsit în mașină susține că la volan s-a aflat fiul său.

Persoana, care spune că se afla în dreapta șoferului, este un cunoscut întreprinzător din Bosanci, spun unii martori, cu afaceri în domeniul transporturilor de marfă. Câțiva dintre participanții la trafic, inclusiv șoferul autotrenului din Turcia, afirmă că la volan se afla bărbatul identificat în persoana omului de afaceri.

Versiunea este susținută și de profesorul din Fălticeni, pe care era să-l lovească în plin, în localitatea Cumpărătura. El a oprit la locul accidentului și i-a reproșat conducătorului mașinii Mercedes ML modul în care șofează dar și manevra care putea conduce la un accident.

Persoana, despre care se spune că este om de afaceri, a negat tot timpul, spunând că mașina a fost condusă de fiul său care a fugit de la locul accidentului. Aceleași afirmații le-a făcut și echipajului de Poliție Rutieră de la Poliția Municipiului Fălticeni.

În urma anchetei s-a stabilit că cel care a condus mașina era bărbatul de 45 de ani.

Circulație blocată

Traficul rutier între Fălticeni și Bunești s-a desfășurat cu greutate, pe un singur fir timp de 45 de minute.

În jurul orei 20.15, circulația a fost oprită pentru efectuarea cercetărilor  și măsurătorilor. S-au format cozi cu zeci de mașini în coloană atât spre Fălticeni cât și spre Suceava.

Circulația rutieră s-a reluat la ora 20.45.

ȘTIRI