Grand Prix-ul “Cristina Casandra” cel mai important eveniment rezervat tinerilor atleți din zona MoldoveiSport

Grand Prix-ul “Cristina Casandra” cel mai important eveniment rezervat tinerilor atleți din zona Moldovei

       Accesări: 483

Grand Prix-ul “Cristina Casandra”, ediția a X-a, organizat la Suceava pe data de 5 noiembrie, s-a bucurat de un interes deosebit din partea tinerilor atleți din zona Moldovei, la concurență cu evenimente naționale organizate sub egida Federației de Atletism.

A fost o surpriză și pentru organizatorii evenimentului (CSM Suceava, Asociația Județeană de Atletism, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret), care au făcut bilanțul și au anunțat prezența a 560 de copii din județele Suceava, Iași, Neamț și Botoșani, între ei și 10 copii care se pregătesc în cadrul secției de atletism a Clubului Sportiv Școlar “Nicu Gane” din Fălticeni.

Timp de aproape șapte ore, sala de atletism a complexului Areni a fost un furnicar în adevăratul sens al cuvântului. Amploarea pe care concursul o ia de la un an la altul ar trebui să impulsioneze autoritățile locale și județene să investească într-o bază sportivă modernă.

Grand Prix-ul de la Suceava a fost interesant pentru cluburile de atletism tocmai datorită faptului că a fost organizat în sală (într-o perioadă când se pregătesc competițiile de sală) și pentru că au fost introduse probe noi de concurs (viteză, săritura în lungime).

“Așa cum era de așteptat, Grand Prix-ul Cristina Casandra a fost un concurs important pentru sportivii din județ dar și pentru cei din județele învecinate. Atleții de la CSS Nicu Gane Falticeni au evoluat bine, având în vedere că mulți dintre ei s-au aflat la prima lor competiție. Toți copiii au avut ce învăța din acest concurs”, a declarat antrenorul Alin Findanis pentru Cronica de Fălticeni.

Surprinzator pentru un începător, la categoria Juniori 3, Mărincuța Ioan a câștigat proba de 800 de metri, controlând în permanență tempoul cursei și adversarii din spate. La aceeași categorie, Onofrei Alin a ocupat locul 4.

La categoria Copii 1 fete, Purcaru Ana Maria a câștigat proba de 800 de metri declanșând atacul final pe „ultima sută”.

Creangă Sonia și Ghivnici Magda au venit pe locul 4 la 600 de metri, respectiv la 400 de metri.

ȘTIRI