Grădinița Specială Fălticeni va fi modernizată și dotată cu materiale educative printr-un proiect de 800.000 de euroActualitate

Grădinița Specială Fălticeni va fi modernizată și dotată cu materiale educative printr-un proiect de 800.000 de euro

       Accesări: 984

Investițiile în educație sunt prioritare. Grădinița Specială Fălticeni devine cel mai nou beneficiar al unui proiect cu fonduri europene. Banii sunt destinați modernizării clădirilor instituției care funcționează de peste 60 de ani.

Contractul de finanțare a fost semnat marți, la Palatul Administrativ, de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur și directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est, Vasile Asandei.

Proiectul menționat este cifrat la 800.000 de euro.

Gheorghe Flutur a amintit că în județul Suceava s-au semnat multe proiecte pe fonduri europene și că aștepta de mult timp și acest proiect.

„Am semnat astăzi un contract de 800.000 de euro care pleacă la Fălticeni, la Grădinița Specială.”, a declarat Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava. „Proiectul, depus de Consiliul Județean Suceava, pe fonduri europene, se referă la reabilitarea clădirilor. Așteptam de mult timp acest proiect. Mă bucur că îl putem semna astăzi.”

Vasile Asandei, directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est, și Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava

Fondurile sunt destinate reabilitării celor trei imobile ale Grădiniței Speciale Fălticeni.

Clădirile vor fi izolate termic, acoperișul va fi înlocuit, la fel și partea de hidroizolație.

Tâmplăria exterioară și interioară va fi înlocuită, iar scările din clădiri vor fi amenajate. Lucrări de modernizare se vor face și la instalația termică

În cadrul aceluiași proiect sunt prevăzute și câteva dotări. Din bugetul proiectului vor fi achiziționate materiale didactice, jocuri și jucării educative pentru stimulare polisenzorială (vizuală, auditivă, tactilă), jocuri pentru educație psihomotrică și kinetoterapie.

Din aceeași finanțare va fi amenajată o sală de haloterapie.

Haloterapia este o terapie alternativă, pentru combaterea bolilor respiratorii, ce se desfășoară în încăperi capitonate cu sare, botezate și „saline artificiale”.

Grădinița Specială din Fălticeni a fost înființată în anul 1955. La vremea respectivă era singura unitate de învățământ pentru copiii preșcolari cu deficiențe de auz din Moldova.

Aici vor fi școlarizați, pe lângă copiii cu dizabilităţi de auz, şi preșcolarii cu deficiențe mintale.

Din anul 1982 grădiniţa beneficiază de o clădire nouă, ridicată în cartierul Maior Ioan, iar din anul 1998 unitatea îşi măreşte spaţiul destinat procesului instructiv – educativ cu o nouă clădire dotată şi amenajată conform standardelor europene.

Anual sunt școlarizați peste 100 de copii.

Grădinița Specială Fălticeni

ȘTIRI