Grădinița Specială Fălticeni și-a sărbătorit cei 63 de ani de existență cu porțile deschiseEducație

Grădinița Specială Fălticeni și-a sărbătorit cei 63 de ani de existență cu porțile deschise

       Accesări: 917

În cadrul activităților extracurriculare din „Săptămâna altfel”, Grădinița Specială din Fălticeni a organizat un eveniment dedicat aniversării celor 63 de ani de existență ai acestei instituții de învățământ.

Evenimentul a avut loc joi, 24 mai 2018. Au răspuns inviației reprezentanți ai instituțiilor de învățământ care colaborează cu Grădinița Specială, deputatul Alexandru Rădulescu, foste cadre didactice și foști directori ai grădiniței (Vica Gold și Maria Nistoreasa), elevi de la Școala Gimnazială „Ion Irimescu”, parteneri în derularea unor proiecte educaționale.

Întâlnirea a fost moderată de directoarea grădiniței, prof. Elena Varganici, care a prezentat un scurt istoric al existenței instituției. După alocuțiunile invitaților, copii grădiniței, îndrumați de cadrele didactice, au prezentat un program artistic.

„Avem în tradiție să marcăm ziua grădiniței. Anul acesta vom împlini 63 de ani de existență, ani în care am clădit și am adunat emoții, am clădit povești ale sufletului, am construit împreună ceea ce astăzi se numește Grădinița Specială Fălticeni. Din anul 1955 suntem în sprijinul copiilor cu dizabilități. La început au fost doar copii deficienți de auz, iar pe parcurs am deschis ușile și pentru copiii cu alte tipuri de deficiențe. Din nefericire, tipologia deficiențelor este variată și din ce în ce mai mult întâlnim cazuri de copii cu tulburări din spectrul autist, tulburări care, așa cum știm, creează mari dificultăți de integrare socială și școlară a copiilor”, a declarat prof. Elena Varganici, directoarea Grădiniței Speciale Fălticeni.

„Este ziua porților deschise, în care practic cei care nu vă cunosc, sau nu știu ce faceți aici,  au ocazia să afle acest lucru. Am colaborat îndeaproape, în perioada 2012 – 2016, cu dumneavoastră, și chiar am reușit să facem câteva lucruri împreună și mă bucur că aceste lucruri sunt continuate. Vă felicit pentru managementul deosebit al instituției și pe toți cei care lucrați aici pentru ceea ce faceți. Știu că este o muncă mai mult decât laborioasă, extrem de dificilă, dar și nobilă”, a transmis în alocuțiunea sa deputatul fălticenean Alexandru Rădulescu.

„O zi deosebită pentru Grădinița Specială. Ziua porților deschise oferă posibilitatea  tuturor celor interesați, părinți, colaboratori, membri din comunitate, să intre în grădiniță și să vadă de fapt ceea ce se întâmplă aici. Să vadă care este dotarea grădiniței, ce persoane se ocupă de acești copii, care sunt rezultatele obținute. Sunt sigură că foarte mulți nuștiu, pentru că este una să privești grădinița din afară  și alta să intri în unitate. Revin în vizită după trei ani și vă spun că sunt profund emoționată de ceea ce văd. Totul este parcă mai frumos, unitatea are o atmosferă primitoare, caldă persoanlul didactic și cel nedidactic este deosebit”, a precizat în cuvântul său fosta directoare a grădiniței, Vica Gold.

ȘTIRI