Grădinița Specială Fălticeni expune lucrările premiate în cadrul Concursului județean “Viața e culoare”Educație

Grădinița Specială Fălticeni expune lucrările premiate în cadrul Concursului județean “Viața e culoare”

       Accesări: 248

În perioada mai – iunie 2017, Grădinița Specială Fălticeni a organizat și desfășurat Concursul Județean de Activități Artistico – Plastice „Viața e culoare!”

Au participat la concurs de 200 copii, elevi, îndrumați de 90 de cadre didactice, din unități școlare ale județului Suceava.

Începând de luni, 12 iunie 2017, lucrările premiate sunt expuse la sediul Grădiniței Speciale Fălticeni și la Biblioteca municipală „Eugen Lovinescu”.

S-a urmărit formarea de comportamente adecvate în receptarea lumii înconjurătoare, a valorilor culturale, dezvoltarea şi stimularea creativităţii copiilor, a imaginației creatoare, a gustului pentru frumos, dezvoltarea personalității lor prin lărgirea ariei de interese.

Coordonatorii concursului, profesoarele Timofti Simona, Sava Carmen și Varganici Elena au apreciat că scopul proiectului a fost atins, acesta constituind încă un prilej pentru implicarea copiilor  în exerciții de exprimare artistică și crearea unor relații eficiente între unități școlare, copii, elevi și cadre didactice.

Concursul a figurat în Calendarul Activităților Educative Județene, fiind avizat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava.

“Un demers care vizează implicarea copiilor din învăţământul de masă și în special din județul Suceava, într-un proces de comunicare deschisă prin diferite forme de expresie artistică, având în vedere că instituţiile şcolare trebuie să sprijine înţelegerea şi acceptarea drepturilor tuturor persoanelor, indiferent de grupul sau mediul de provenienţă și să stimuleze dezvoltarea unor  însuşiri de personalitate la copii, elevi, ca: spiritul de iniţiativă, încrederea în posibilităţile proprii.”

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI