Grădiniţa Specială Fălticeni a fost reprezentată la o mobilitate în Estonia în cadrul unui proiect ComeniusActualitate

Grădiniţa Specială Fălticeni a fost reprezentată la o mobilitate în Estonia în cadrul unui proiect Comenius

       Accesări: 99

mobilitate_estonia_5În cadrul proiectului internațional multilateral Comenius  „Tradițional Games Across Europe”,  în perioada 5-11 mai 2015 a avut loc mobilitatea din Estonia (orașul Valga – Tsirgulina), la care a participat și o echipă din România, din cadrul Grădiniței  Speciale Fălticeni.

Echipa a fost formată din coordonator prof. kinetoterapeut Oana Ostafi și prof. Mariana Amarie. La întâlnirea din Estonia au fost prezenţi şi partenerii din Spania, Bulgaria și Turcia. Proiectul este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene.

Activitățile au avut ca scop principal transmiterea culturii și tradiției prin diverse jocuri și dansuri, care necesită o pregătire rigurosă și practicarea acestora de către toți partenerii implicați.

ue“Acestea vor fi organizate și desfășurate ulterior cu  clase/grupe de copii, ele fiind mai  întâi testate de către profesorii participanți. Vizita la școala specială din Tsirgulina a fost cu o mare încărcătură emoțională, deoarece aici  am întâlnit cadre didactice ce pun mult suflet în educarea/recuperarea și sprijinirea copiilor cu dizabilități, metodele și mijloacele tradiționale fiind îmbinate cu cele moderne care ocupă un loc prioritar. Spectacolul prezentat de copiii estonieni după desfașurarea activităților comune a ținut să transmită bucurie și culoare prin muzică vocală , instrumentală și dansuri atât specifice zonei cât și dansuri din fiecare țară parteneră. Ca și punct turistic mai apoi, a fost capitala Estoniei –Tallinul, un oraș mirific cu tradiție și cultură cu obiceiuri stravechi preluate și transmise din generație în generație, oameni calzi și primitori, locuri și clădiri cu istorie vechi de peste sute de ani, iar la fiecare colț de stradă  negoțurile cu dulciurile lor delicioase,  mâncărurile dar și muzica tradițională. Mulțumiri partenerilor și prietenilor noștri din Estonia pentru zilele minunate petrecute în compania lor cât și pentru experiența unică trăită”, ne-a informat prof. Mariana Amarie.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI