Grădiniţa Specială din Fălticeni marchează Ziua Internaţională a Conştientizării AutismuluiLocal

Grădiniţa Specială din Fălticeni marchează Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului

       Accesări: 169

2 Aprilie reprezintă Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului, stabilită de Organizaţia Naţiunilor Unite. Această zi va fi marcată şi la Fălticeni, la iniţiativa Grădiniţei Speciale, în colaborare cu Primăria Fălticeni şi a instituţiilor partenere (Grădiniţa Pinocchio, Colegiul „Vasile Lovinescu”, Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu”, Şcoala Gimnazială „Mihail sadoveanu”). Coordonatoarele acţiunilor pregătite pentru această zi sunt profesoarele Cristina Lemni şi Mihaela Budacu.

Ziua a debutat cu activităţi în cadrul unităţii, cu parinţii copiilor cu autism. În funcţie de condiţiile meteorologice, copiii de la Grădiniţa Specială se vor juca pe platoul din faţa Primăriei Fălticeni alături de elevii voluntari de la unităţile de învăţământ din Fălticeni.

Tot astăzi este prevăzută a se desfăşura o campanie de informare cu privire la autism, prin distribuirea de pliante. În acest sens, în incinta Primăriei Fălticeni a fost instalat un stand de informare, pentru persoanele interesate.

Autismul este o tulburare neurologică de dezvoltare ce se caracterizează prin întârzierea ori afectarea a trei arii principale: relțaiile sociale, comunicarea, interacțiunea logică cu mediul. Un copil cu autism poate realiza relații spontane afective şi poate avansa pe scara sa de dezvoltare cu condiţia ca mediul său semnificativ să-i poată oferi ocazii sociale adecvate profilului său unic de dezvoltare.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

[ot-gallery url=”http://www.cronicadefalticeni.ro/poze/ziua-internationala-de-constientizare-a-autismului-la-falticeni/”]

ȘTIRI