Grădinița „Scufiţa Roşie” s-a mutat în casă nouă: Unitatea are propriul sediu după 67 de aniLocal

Grădinița „Scufiţa Roşie” s-a mutat în casă nouă: Unitatea are propriul sediu după 67 de ani

       Accesări: 2255

Zi istorică pentru Grădiniţa „Scufiţa Roşie” din Fălticeni. Pe 1 iunie 2016, de Ziua Copilului, Primăria Fălticeni a dat în folosinţă noua clădire în care, din această toamnă, îşi va desfăşura activitatea grădiniţă de pe strada Dimitrie Leonida, cartierul Republicii.

„Ne aflăm în perioada în care se derulează etapa de înscriere a copiilor în grădiniţe iar evenimentul de astăzi ne oferă prilejul să le arătăm celor interesaţi facilităţile pe care le vom oferi în noul an şcolar”, ne-a informat coordonatoarea grădiniţelor cu program normal din municipiul Fălticeni, prof. Zetu Ungureanu Greta Magda

Înfiinţată în anul 1949, Grădiniţa cu Program Normal „Scufiţa Roşie” din Fălticeni a purtat anterior şi titulatura Grădiniţa cu program normal nr. 4.

Unitatea nu a avut niciodată un sediul propriu. Sediul grădiniţei a fost mutat în cei peste 60 de ani de existenţă în diferite locaţii din oraş. Grădinița a fost găzduită la început, în anul 1949, într-o casă particulară de pe strada Republicii, iar din 1970 în spaţiile întreprinderilor UFET, IJPIPS, un cămin de nefamilişti. În prezent copiii și cadrele didactice îşi desfăşoară activitatea în incinta Şcolii Gimnaziale „Ioan Ciurea”.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Construcţia grădiniţei a început în anul 2007, cu finanţare de la Ministerul Educaţiei, dar lucrările au fost întrerupte în anul 2010. Demersurile ulterioare pentru reluarea investiţiei s-au concretizat în 2015 când, cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava, Primăria Fălticeni a obţinut redeschiderea finanţării prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Suma alocată pentru finalizarea clădirii a fost de peste 724.000 de lei.

Localul grădiniţei este format din 6 săli de grupă, vestiare, cancelarii şi un cabinet medical. Mutarea grădiniţei în noul sediu va veni şi în ajutorul elevilor de la Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea”. Spaţiile eliberate vor reintra în circuitul şcolar, astfel încât elevii nu vor mai fi nevoiţi să-şi desfăşoare cursurile în două schimburi.

La inaugurare a participat primarul Cătălin Coman, deputatul Ioan Stan, Alexandru Rădulescu – vicepreşedinte CJ Suceava, directori ai instituţiilor de învăţământ, părinţi şi numeroşi copii.

La deschiderea grădiniţei, preotul Dan Panţîru, de la Parohia Ţarna Mare, a oficiat o  slujbă de sfinţire.

”Cu sprijinul conducerii Consiliului Judeţean Suceava, a preşedintelui Cătălin Nechifor şi a vicepreşedintelui Alexandru Rădulescu, am ținut permanent legătura cu Ministerul Dezvoltării şi am reușit să finalizăm acest obiectiv și să rezolvăm situația acestei investiții cu multe probleme. Pe lângă fondurile guvernamentale, noi am asigurat de la bugetul local banii necesari pentru racordarea la utilităţi, amenajările exterioare şi dotările grădiniţei. Vă reamintesc că am preluat această investiţie cu datorii de aproximativ 1 milion de lei. Mă bucur că am reuşit să vedem finalizată această clădire iar mulţumirea este că am văzut copii şi părinţi fericiţi”, a precizat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

ȘTIRI