Grădinița ”Pinocchio” sărbătorește 35 de ani de activitateEducație

Grădinița ”Pinocchio” sărbătorește 35 de ani de activitate

       Accesări: 952

Zi festivă pentru cadrele și copiii de la Grădinița Pinocchio. S-au împlinit trei decenii și jumătate de când unitatea de învățământ, inaugurată în mai 1981, și-a început activitatea. Evenimentul a fost marcat printr-un spectacol artistic susținut pe scena Centrului Cultural G.V. Birlic de prichindeii din grupa mică, mijlocie și mare.

Au asistat la evenimentul aniversar oficialități ale administrației locale, directori școlilor și liceelor din Fălticeni, părinți, dar și foste cadre didactice.

Momentele muzicale au alternat cu cele în care copiii au recitat poezii sau au prezentat dansuri tematice.

Ca un preambul al evenimentului, în săptămâna 16 – 20 mai 2016, la Grădinița cu Program Prelungit ”Pinocchio” s-a derulatprogramul educațional ”Zilele porților deschise”, un program marcat prin acțiuni care au făcut cunoscute vizitatorilor activitatea grădiniței în comunitate.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Avem alături de noi prieteni dragi, parteneri loiali, responsabili, oameni de suflet și cărora le mulțumesc pentru bucuria de a fi împreună în această zi. La grădinița noastră o s-au pregătit generații de copii pentru integrarea în activitatea școlară.”, spunea, la eveniment, Adriana Samson, director al GPP ”Pinocchio”. ”De-a lungul anilor, resursele umane și materiale ale grădiniței au asigurat o educație corespunzătoare exigențelor educaționale actuale . Alături de copiii dornici să descopere și să acumuleze informații necesare unei dezvoltări armonioase, a existat un colectiv didactic profesionist, dar și familia conștientă de importanța și meritele grădiniței.”

La jubileu au fost prezente și cadre didactice pensionare care au educat ani de-a rândul generații de copii.

Adriana Samson a caracterizat evenimentul drept un moment de cinstire al grădiniței, a muncii dascălilor, personalului auxiliar și nedidactic și a copiilor deopotrivă, de recunoaștere a însemnătății și valorii educației timpurii, de manifestare a încrederii în continuitate, competență, creativitate și împliniri profesionale .

Grădinița cu Program Prelungit de pe strada Nicolae Beldiceanu a fost înființată în anul 1981 sub denumirea Grădinița numărul 4. Noua titulară ”Pinocchio” datează din anul 2003.

Localul unde funcționează și astăzi era destinat Liceului ”Nicu Gane”, între 1979 și 1981 a fost utilizat ca spațiu pentru internat. Corpul de clădire urma să fie transferat spitalului pentru deschiderea unei noi secții medicale.

Autoritățile vremii au revenit asupra deciziei pe fondul cererilor foarte mari pentru grădinițele cu program prelungit.

anunt3

ȘTIRI