Grădinița Licurici a sărbătorit 62 de ani de existențăEducație

Grădinița Licurici a sărbătorit 62 de ani de existență

       Accesări: 649

Preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit “Licurici” din Fălticeni s-au pregătit cu cântece și poezii pentru Ziua Grădiniței.

Evenimentul festiv s-a desfășurat și în acest an imediat după Ziua Copilului, joi, 2 iunie. Ploaie torențială nu le-a stricat voia bună celor mici, mai ales că părinții și bunicii au așteptat cu emoție prestația artistică a celor mici.

De la întâlnirea cu “licuricii” nu a lipsit nici în acest an primarul Cătălin Coman.

“Din 1956, anul înființării, până în 2010 grădinița noastră a funcționat pe strada Ion Creangă, în clădirea care găzduiește în prezent Detașamentul de Jandarmi. Din 2010 avem o casă nouă, pe aceeași stradă, care a beneficiat atunci de amenajarea blocului alimentar și a sălii de mese.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În ultimii s-au făcut lucrări de extindere, anvelopare, înlocuire a tâmplăriei, înlocuirea acoperișului, amenajări interioare, un parc de joacă modern, achiziții de mobilier și dotări specifice învățământului preșcolar.

Îi mulțumim domnului primar pentru că administrația locală a avut grijă ca sprijinul acordat constant învățământului să se îndrepte și asupra grădiniței noastre”, a declarat prof. Maria Dulgheriu, coordonatoarea instituției.

Primarul Cătălin Coman le-a mulțumit și cu această ocazie cadrelor didactice pentru implicarea în educarea preșcolarilor și a adus în discuție importanța colaborării între grădiniță, administrație și părinți în formarea celor mici.

Grădinița cu Program Prelungit funcționează cu 124 de copii, repartizați în 5 grupe. Zece cadre didactice au grijă de pregătirea preșcolarilor.

ȘTIRI