Grădiniță la standarde europene în comuna Baia: Proiectul este finanțat cu 2,5 milioane de leiRural

Grădiniță la standarde europene în comuna Baia: Proiectul este finanțat cu 2,5 milioane de lei

       Accesări: 1633

Condiții cât mai bune pentru un act educațional de calitate. Acesta este obiectivul Mariei Tomescu pentru preșcolarii și elevii din comuna Baia, localitate în care instituțile din învățământ au primit în anul școlar 2016 – 2017 sume importante de bani pentru dotări, modernizare și dezvoltare. După ce două școli au primit fonduri pentru construirea câte unui teren de sport cu suprafață sintetică, primărița a pregătit alături de proiectanți și angajați ai administrației locală un proiect complet nou pentru o grădiniță la standarde europene.

La sfârșitul lunii săptămânii trecute au fost publicate rapoartele de selecție, iar proiectul Primăriei Baia a fost declarat eligibil pentru finanțare. Fondurile vor fi direcționate prin AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale).

Grădinița la standarde europene va fi construită în satul Baia și are asigurate fondurile de necesare pentru lucrările de execuție. Proiectul se ridică la aproximativ 2,5 milioane de lei.

Comuna Baia are aprobate alte două proiecte prin PNDL, în valoare de 7,89 milioane de lei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Primul proiect, în valoare de 6.928.508 lei, prevede extinderea rețelei de alimentare cu apă și canalizare în comuna Baia.

Prin al doilea proiect cu finanțare guvernamentală se va realiza reabilitarea Școlii Gimnaziale nr.2, din satul Baia. Proiectul are o valoare de 965.860 lei.

Cele trei proiecte menționează însumează investiții de peste 10 milioane de lei.

„Munca de câte luni a echipei noastre prinde contur. Avem al treilea proiect important pentru comunitatea noastră care are finanțarea asigurată. Vom construi o nouă grădiniță și modernă în comuna Baia.”, ne-a declarat primarul Maria Tomescu. „Proiectul aprobat și finanțat prin AFIR reprezintă un pas important pentru dezvoltarea infrastructurii școlare. Urmează să parcurgem în următoarele săptămâni toate etapele premergătoare începerii lucrărilor de construcție.”

Noua grădiniță va fi construită pe strada Gheroghe Miserciu.

Unitatea de învățământ preșcolar va avea patru grupe și va putea asigura școlarizarea unui număr de 100 de copii. Obiectivul va dispune, printre altele, de parcare dar și de teren de sport.

În noul local vor activa personalul didactic și cei 60 de copii de la grădinița care acum funcționează în clădirea Școlii Gimnaziale nr.3 din Baia.

 

 

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI