Grădinita “Dumbrava Minunată” şi-a inaugurat noile dependinţeEducație

Grădinita “Dumbrava Minunată” şi-a inaugurat noile dependinţe

       Accesări: 406

Zi festivă la Grădiniţa cu Program Prelungit “Dumbrava Minunată” din cartierul 2 Grăniceri. Instituţia s-a pregătit pentru inaugurarea noilor dependinţe ale unităţii, o cerinţă mai veche în procedura de autorizare şi funcţionare a grădiniţei.

Lucrările de construcţie s-au derulat în acest an, finanţarea, în valoare de 300.000 de lei, fiind asigurată din fonduri  ale bugetului local. La această sumă se adaugă fondurile alocate pentru dotări, 100.000 de lei.

La festivitatea organizată de conducerea G.P.P. Pinocchio au participat: primarul Cătălin Coman, deputatul Ioan Stan, directori şi reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ din Fălticeni (grădiniţe, şcoli gimnaziale, colegii), părinţi, copii, foste cadre didactice ale instituţiei. Oaspete al grădiniţei a fost şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor.

După ce preoţii au oficiat slujba de sfinţire, inaugruarea clădirii a fost marcată prin tăierea panglicii tricolore.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Grădiniţa  „Dumbrava Minunată” are o existenţă de 51 de ani şi deserveşte copiii familiilor care locuiesc în cartierul 2 Grăniceri. În acest an şcolar grădiniţa îşi desfăşoară activitatea cu un număr de 4 grupe (115 preşcolari).

Noua extindre este prevăzută cu parter şi etaj şi cuprinde: vestibul, hol, acces pe verticală, oficiu, spălător şi sală de mese (la parter ), sală multifuncţională, hol de acces şi depozitarea material didactic (la etaj).

La compartimentarea pe funcţiuni a noului corp de clădire s-a ţinut cont de normativele în vigoare şi s-au respectat fluxurile prevăzute în acestea. Pentru evacuare în caz de incendiu s-a prevăzut o scară exterioară.

Lucrările de modernizare vor contiunua şi anul viitor, cu realizarea termosistemul exterior pe întreaga clădire.

“Mă bucur că am făcut un lucru necesar. Aici era o situaţie atipică, copiii serveau masa acolo unde se dezbrăcau. Nu este un moft, este o clădire funcţională şi practică.

A fost realizată într-un timp foarte scurt. Meritul este al unei echipe, alături de colegii din executiv, de personalul de la grădiniţă, am avut câteva luni de foc, pentru ca lucrările să se desfăşoare conform graficului. Investiţia este destul de mare, aproape 400.000 lei.

Din punct de vedere funcţional, la interior toate lucrurile sunt în regulă. Acum, copiii stau într-un spaţiu care respectă toate normele sanitare, de securitate şi de siguranţă, pentru că am luat în calcul toate aspectele, începând cu scara exterioră, fluxurile în ceea ce priveşte circuitul alimentelor, al personalului şi al copiilor.

Am făcut un lucru bun, un lucru frumos, pe care îl continuăm anul viitor, cu izolarea termică, pentru a avea o culoare unitară a întregii clădiri. Cred din tot sufletul că investind în învăţământ, de la cei mai mici la cei mai mari, este şansa noastră, a Fălticeniului”, a declarat primarul Cătălin Coman.

“A fost un vis, realizat cu ajutorul oamenilor cu suflet mare, cu dragoste faţă de copii, care s-au aplecat asupra nevoilor noastre şi au realizat un proiect care astăzi s-a finalizat.

Mulţumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect, un lucru măreţ şi pentru generaţiile viiotoare de copii”, a declarat prof. Florea Manea, coordonatoarea GPP “Dumbrava Minunată”.

Despre visul colectivului de cadre didactice de la “Dumbrava Minunată” a vorbit şi prof. Adriana Samson, directoarea grădiniţelor cu program prelungit din Fălticeni.

“Grădiniţa s-a extins cu un spaţiu la parter pentru sală de mese, dotată cu mobilier nou, modern, adaptat la nevoile şi înălţimea copiilor, şi o sală multifuncţională la etaj care asigură un spaţiu de joc şi învăţare pentru copiii, pentru teatru de păpuşi, pentru serbări şi pentru alte evenimente.

Grădiniţa şi-a deschis în ultimii ani porţile către comunitate, a arătat comunităţii care este progresul copiilor şi importanţa frecventării grădiniţei iar comunitatea a fost atentă la nevoile noastre, la lucrurile pe care noi trebuie să le îmbunătăţim. Mulţumesc domnului primar pentru implicarea în modernizarea grădiniţelor cu program prelungit din muncipiului Fălticeni.”

Facilităţile grădiniţei au fost apreciate şi de fostele cadre didactice prezente la eveniment. Elena Baciu, fostă directoare a acestei instituţii, le-a povestit celor prezenţi care erau necesităţile învăţământului preşcolar de acum mai bine de 20 de ani.

ȘTIRI