Grad ridicat de salubrizare a cursurilor de apă în zona FălticeniRural

Grad ridicat de salubrizare a cursurilor de apă în zona Fălticeni

       Accesări: 230

Instituţia Prefectului – judeţul Suceava a organizat în această dimineaţă o şedinţă de lucru în care au fost analizate rezultatele primei săptămâni în care s-au efectuat acţiuni de verificare a modului de salubrizare a cursurilor de apă din judeţ.

Verificarea a fost dispusă Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de Comitetul Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Mediului Apelor şi Pădurilor.

Cele 3 comisiile interinstituţionale constituite prin ordin al prefectului au verificat până la această dată un număr total de 42 localităţi.

S-a urmărit: existenţa depozitelor de deşeuri şi de material lemnos pe malurile şi în albiile cursurilor de apă precum şi în secţiunile de scurgere a podurilor şi podeţelor; existenţa depozitelor de material lemnos pe formaţiunile torenţiale din apropierea zonelor locuite; modul în care au fost realizate şi întreţinute şansurile şi rigolele de scurgere a apelor pluviale în localităţi.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Localităţi ca Drăguşeni, Forăşti, Baia, Boroaia, Liteni, Comăneşti, Botoşana, Ipoteşti, Dumbrăveni, Bălcăuţi au realizat un grad ridicat de salubrizare. La polul opus menţionăm Izvoarele Sucevei, Straja şi Fîntînele”, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului.
În cadrul acţiunilor din teritoriu, a fost verificată şi afişarea hărţilor de risc din localităţi la avizierul primăriilor şi semnificaţia culorilor codurilor care semnalizează fenomene hidrometeorologice periculoase.

Deficienţele constatate vor fi prezentate într-un raport final, în jurul datei de 15 aprilie 2016.

 

ȘTIRI